Resor
till
Valle Gran Rey

Pris från

...

Våra hotell

2 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1,5 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad- 1 timme
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 4 800

Resor till Valle Gran Rey

Valle Gran Rey

De vackra naturscenerierna är det första som slår dig i Valle Gran Rey. Ner till det glittrande havet kommer du längs en serpentinväg genom en brant dalgång med palmer, terrassodlingar och mäktiga klippväggar. Vare sig du vill vandra i bergen eller bara koppla av i en vänlig by vid havet visar Valle Gran Rey upp några av La Gomeras finaste sidor.

Valle Gran Rey är en charmig badort vid havet på sydvästra La Gomera. Tre små bydelar ligger på 10–15 minuters promenadavstånd från varandra. Den översta är en genuin kanarisk småbrukarby med kaféer, kyrka, skola och pastellfärgade hus som klättrar uppför branta bergssidor.

Klippor och bananplantager

De två andra delarna ligger vid havet och består främst av låga hotellbyggnader, småbutiker och restauranger med personlig atmosfär. Det finns flera små badvikar och en smal men lång strand av lavasand och grus. Mellan bydelarna ligger bananodlingar och inåt land reser sig mäktiga klippväggar. Mellan dem mynnar den vackra gröna dal som givit Valle Gran Rey dess namn (”stora kungens dal”).

Terrassodlingar

Bönderna har genom århundraden byggt imponerande trappor av odlingsterrasser upp mot de nivåer där dalen övergår i tvärbranta stup. Enstaka gårdar klänger sig fast likt svalbon mellan hyllor där det växer tomater, avocado, vin och bananer.

La Gomera

La Gomera är ett perfekt resmål för dig som gillar naturupplevelser. Den lilla ön (Kanarieöarnas näst minsta) har mängder av fina vandringsleder, många av dem i nationalparken Garajonay. Här finns en urskog med unik flora och ståtliga lagerträd som är upptagen på Unescos världsarvslista. Stränder med vulkansand, branta bördiga bergssidor och höga palmer ramar in småstäder och idylliska byar.

Se dig om med hyrbil

För att ta dig runt till vandringsleder, badstränder och byar är det förstås praktiskt med en hyrbil. Enklast är att boka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Andra utflyktstips

  • Valsafari med chans att även se delfiner och havssköldpaddor
  • Örundtur till fots och med buss
  • Guidad botanisk vandring i den unika lagerträdsskogen

Så reser du hit

Resan hit går via grannön Teneriffa, där flyget från Skandinavien landar. En kort busstransfer (ca 20 min) och färjeresa (ca 50 min) tar dig till La Gomera. Väl över på andra sidan väntar busstransport (ca 1 tim 15 min) för dig som ska bo i Valle Gran Rey.

Väntetid i Los Cristianos

En kortare eller längre väntetid uppstår alltid i Los Cristianos hamn på Teneriffa före färjeresan. Hur lång den blir beror på ditt flygs ankomstid, men ställ in dig på att det kan röra sig om flera timmar. Ditt bagage kan du då kostnadsfritt deponera i färjeterminalen och passa på att se dig om bland kaféer och småbutiker i Los Cristianos hamnkvarter.

Restyper i Valle Gran Rey