Resor
till
Puerto de Soller

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1 liter vattenca 8:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 12 000

Resor till Puerto de Soller

Puerto de Soller

Puerto de Soller är en badort väster om Serra de Tramuntanas mäktiga bergskedja. Här har du nära till flera av öns mest idylliska utflyktsmål: "konstnärsbyn" Deia, klostret i Lluc och kompositören Chopins bergsby Valldemossa.

Puerto de Soller är en liten badort med butiker, caféer och massor av mysiga restauranger. Byn ligger i en skyddad bukt vid en sjuhundra meter lång strand som kantas av en fin strandpromenad.

Fin strand och småbåtshamn

I mitten är stranden smalare och består av klappersten, men både norrut och söderut är den en finkornig och rymlig sandstrand. I strandpromenadens ena ände ligger småbåtshamnen, där du kan se både lyxiga fritidsbåtar och många små fiskebåtar av traditionell mallorkinsk modell.

Dalar med citrusodlingar

Även om bergen inte ligger långt bort är landskapet i de närmaste omgivningarna ganska flackt. Trakten är känd för sina vidsträckta odlingar av apelsiner och citroner. Man tror att namnet Soller kommer från ett arabiskt ord som betyder "guldskål" och användes som en liknelse för dalens lundar fyllda av gyllene frukter.

Småstadsidyllen Soller

Fyra kilometer bort ligger den charmiga småstaden Soller. Dit kommer du på bara 15 minuter med den fina gamla spårvagnen. Väl framme kan du njuta av allt från vackra palats och kyrkor till en botanisk trädgård och folklivet bland kaféerna på Plaça Constitució.

Minnesvärd tågresa till Palma

Från Soller fortsätter sedan den gamla smalspåriga järnvägen hela vägen över bergen till Palma de Mallorca. Under den en timme långa resan har du utsikt över bergen och havet. Missa inte!

Upptäck Mallorca med hyrbil

Du kan också hyra en bil och leta dig fram till sevärdheter, de vackra bergsbyarna och badvikar utmed kusten. Boka hyrbil genom oss redan hemifrån så sparar du både tid och pengar.

Två semestrar i en

Vill du maxa semestern kan du välja ett resmål första veckan och ett annat den andra veckan. Välj mellan fler än 20 resmål över hela Mallorca.

Restyper i Puerto de Soller