Resor
till
Serra de Tramuntana

Pris från

...

Våra hotell

5 st

Prisnivå

Prisexempel från Alcudia
  • Enkel middagca 150:-
  • 1 liter vattenca 8:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 895 000 på hela Mallorca

Resor till Serra de Tramuntana

Deia.

Mallorcas mäktiga bergskedja Serra de Tramuntana sträcker sig längs hela den norra kusten – från Andratx i väst till Pollenca i öst. Tramuntana är både känt och okänt. Hit går tåget från Palma till Puerto Soller och kusten. Och här finns konstnärsbyarna Deia, Valldemossa och Soller.

Serra de Tramuntana är så mycket mer än så. Här väntar genuina bergsbyar som Caimari, små tapasbarer utan menyer i Mancor de la Vall, juice-barer i Fornalutx och bergstoppar som bjuder på vyer över hela ön. På topparna ovanför Alaro kan du exempelvis se både Palma i söder och Alcudia i nordost samtidigt.

Hyrbil – ett måste!

Mallorca är perfekt att upptäcka med bil. Det tar drygt en timme att ta sig från ena kusten till den andra. Med hyrbil kan du uppleva hela ön – byarna och naturen i Serra de Tramuntana, den södra kustens stränder, storstaden Palma och västkustens golfbanor.

Matmarknader, vandringsleder och vingårdar

De majorkinska bergen är fyllda med vandringsleder av olika svårighetsgrad, från det enklare till det mer avancerade och tidskrävande. Är du mer inne på att äta och dricka gott har de större byarna och städerna egna marknadsdagar varje vecka, där en av de bättre återfinns i Inca. Och strax söder om bergen, innan det mer flacka landskapet tar över ligger vingårdarna vid Binissalem.

Utvalda boutique-hotell och pittoreska fincor

Med TUI kan du välja mellan utvalda hotell på flera orter i Serra de Tramuntana. Välj mellan högklassiga lantliga hotell och personliga boutique-hotell mitt i byar med gångavstånd till det lokala bageriet. Välkommen till en annan sida av Mallorca!

Restyper i Serra de Tramuntana