Resor
till
Estepona

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Pizzaca 80:-
  • 1,5 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0/-1 timmar
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 67 000

Resor till Estepona

Estepona

Du hittar Estepona ganska långt söderut på Costa del Sol-kusten, mitt emellan havet och de vackra Sierra Bermeja-bergen. Vill du kombinera sol och bad med golf så har du hamnat rätt, runt om Estepona finns nämligen flera golfbanor.

Med en kuststräcka på över 20 km har Estepona blivit känt för sina stränder. Playa La Rada och Playa del Cristo ligger närmast centrum. Längs med Playa La Rada sträcker sig en lång strandpromenad, Paseo Maritimo, som kantas av palmer och mysiga tapasbarer.

En stad fylld av blommor

Även om många turister hittat till Estepona så har staden, särskilt de gamla stadsdelarna, lyckats bevara sin andalusiska charm. Lokalborna är mäkta stolta över sina vackra små kullerstensgator. Överallt längs de vitkalkade husen hänger färgade blomkrukor, fyllda med pelargoner i rosa, rött och vitt. Även Plaza de las Flores som ligger mitt i Old Town är helt fullt av blommor och växter. Här passar det bra att ta svalkande pauser på en bänk under apelsinträdens skugga.

Spanska delikatesser

Längs med gågatan Calle Royal finns gott om restauranger och barer där du kan njuta av traditionella spanska delikatesser. Även i området kring marinan kan du äta och dricka gott, och samtidigt blicka ut över de flådiga båtarna. Stadens pittoreska torg har också ett stort utbud av matställen och caféer, flera med terrasser så att du kan sitta utomhus.

Upplev Marbellas magi

Jetset-staden Marbella ligger endast 30 minuters bilresa från Estepona. Åk dit över dagen och upplev Marbellas härliga mix av gourmetrestauranger, enkla tapasställen, hantverksbodar och exklusiva märkesbutiker. Strosa runt bland romantiska gränder, renässanspalats och moriska befästningstorn. Ett måste är självklart också att spana på lyxyachter i Puerto Banús.

Se mer runt Estepona

Att hyra bil och se sig omkring är ett tips. Både längs kusten och i inlandet finns platser du lätt når på en dagsutflykt. Gibraltar, Granada (med palatset Alhambra), Sevilla, Ronda och Malaga är bara några exempel på sevärda platser i närheten av Estepona. Enklast är att boka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Restyper i Estepona