Resor
till
La Gomera

Pris från

...

Våra hotell

4 st

Prisnivå

Prisexempel från San Sebastián
  • Enkel middagca 150:-
  • 1,5 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad- 1 timme
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 22 000

Resor till La Gomera

La Gomera

Den charmiga lilla ön La Gomera ligger bara fyrtio minuters båtresa från Teneriffa. Ändå är det som att komma till en annan värld. Vandringsleder genom vackra lagerskogar, små badstränder och en genuin atmosfär är några av nyckelorden för att beskriva den fridfulla ön.

La Gomera är Kanarieöarnas näst minsta ö men rymmer många upplevelser för dig som gillar storslagen natur, vandringar och idylliska småstäder. Klimatet är lika bra som på de andra Kanarieöarna och det finns gott om små badstränder, bra hotell, charmiga strandpromenader och läckra restauranger. Men den genuina atmosfären är påtaglig med byar och småstäder i stället för höga hotell och massturism.

Natursköna vandringsleder

La Gomera är kanske mest känd som en plats där du kan vandra med utsikt mot hav och dalgångar. Trots att ön bara är cirka två mil i diameter är det en bergig vulkanö vars högsta topp når 1 485 m ö h. Ön har mer än 60 mil av vandringsleder genom tusenåriga skogar, palmdalar och förbi mörka lavastränder. I nationalparken Garajonay, vars uråldriga skog av lagerträd finns med på Unescos världsarvslista, går flera av de finaste vandringslederna. För att få ut mesta möjliga av upplevelsen kan du boka en botanisk vandring som leds av en kunnig guide.

Se dig omkring på ön

Förutom att vandra på La Gomera är ön perfekt för att hyra en bil och göra utflykter till småbyar och stränder med lugn atmosfär. Från utsiktsplatserna Los Roques kan du se solnedgångarna över Agandoklippan och andra vidsträckta vyer över klippor och raviner. Den idylliska byn Agulo, cirka en halvtimme med bil från San Sebastian, är ett annat av våra tips.

Stränder på La Gomera

Vulkanöns stränder består av svart lavasand eller småsten och bjuder på kristallklart vatten och små genuina strandtavernor där du kan beställa in grillad snapper och annan pinfärsk fisk. Playa de Santiago är öns populäraste strand men ändå liten till formatet.

Våra resmål

  • San Sebastian – La Gomeras pittoreska lilla hamnstad kryllar av gränder, kyrkor, romantiska restauranger och 1400-talshus
  • Playa Santiago – fridfullt resmål på södra La Gomera med vita sockerbitshus och en fin strandpromenad. Vårt hotell ligger på en klipphylla och har öns enda golfbana
  • Valle Gran Rey – strandresmål nedanför klippväggar, vita byar och en dal med terrassodlingar. Här kan du varva strandliv med dagsturer längs vandringslederna upp i bergen

Kombinera med Teneriffa

Vill du ha ut ännu mer av semestern kan boka en kombinationsresa med en vecka på La Gomera och en vecka på Teneriffa. Du väljer fritt bland resmål och hotell på öarna.

Resan till La Gomera

Resan hit går via grannön Teneriffa, där charterflyget från Skandinavien landar. En kort busstransfer (ca 20 min) och färjeresa (ca 50 min) tar dig till La Gomera.

Vi bjuder dig på covid-19 test

När du ska resa med oss till La Gomera så bjuder vi på TUI dig på det covid-19 test som numera behövs i samband med att du checkar in på ditt hotell. Läs mer om hur du går tillväga här.

Restyper på La Gomera