Resor
till
Benidorm

Pris från

...

Våra hotell

8 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 200:-
  • 1 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 66 830

Resor till Benidorm

Benidorm

Benidorms skyline med ett pärlband av hotell längs sandstranden är smått berömd. Men bakom den glittrande fasaden av klubbar och musikbarer finns genuint spanska dofter. I den kullerstensbelagda Gamla stan till exempel. Här bärs det ut fat med paella och grillade sardiner i den ljumma kvällsluften. Med sina långgrunda stränder och temaparker passar Benidorm även barnfamiljer.

Benidorm har flera stränder mitt i staden. Playa Levante är den livligaste, med rader av solsängar och parasoll – och jet ski beredda att dra ut på havet. Längs strandpromenaden kan du promenera till den andra stranden, Playa Poniente, där tempot är lite lugnare. Mellan de båda finns den lilla strandremsan Mal Pas, inramad av klippor.

Gamla stan

De äldsta kvarteren ligger på en udde mellan stränderna och det är hit du ska gå för att beställa in heta chorizo och välkomponerad paella. På bägge sidor om Gamla stan finns breda avenyer med butiker och restauranger. När mörkret sänker sig pulserar området kring Levantestranden av shower, livemusik och karaokebarer.

Vattenland och djurpark

Reser du med barn finns det tre temaparker i närheten. Aqualandia är ett gigantiskt vattenland med attraktioner för alla åldrar. Vill ni se exotiska djur ligger Terra Natura i närheten och Mundomar är inriktat på djur som lever i havet.

Utflyktstips

Ett av våra tips är att vika en dag för Alicante, en fin stad med marina, museer, medeltidsborg och soldränkta torg med caféer och småbutiker. Konstnärsstaden Altea ligger bara någon mil bort och till hamnstaden Valencia är det tio mil. Du kan ordna hyrbilen när du bokar din resa.

Restyper i Benidorm