Resor
till
Port d'es Torrent

Pris från

...

Våra hotell

2 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
 • Enkel middagca 200:-
 • 1 liter vattenca 9:-

Fakta

Visa all fakta
 • ValutaEuro (EUR)
 • Tidsskillnad0 timmar
 • HuvudstadMadrid
 • SpråkSpanska
 • Folkmängdca 250

Resor till Port d'es Torrent

Port d'es Torrent

Port d’es Torrent är ett resmål med enkla restauranger, barer, småbutiker och en liten strand. Här finns flera familjehotell och lägenheter för kompisgäng. Nöjeslivet i San Antonio på andra sidan bukten finns inom kort räckhåll utan att bli störande.

Port d’es Torrent ligger på den södra sidan av San Antonio-bukten på nordvästra Ibiza. I en djup skyddande bukt väntar den fina sandstranden och strax intill ett lummigt grönområde. Längs gatorna finns småbutiker, färgglatt inredda barer och plånboksvänliga restauranger.

Populärt läge

Port d’es Torrent är varken trendigt eller lyxigt. Ändå är resmålet omtyckt av många återkommande besökare. Inte minst unga britter använder orten som sin ”hemmabas”. En plats där de kan bo, bada och umgås samtidigt som de har nära till det pulserande nöjeslivet i San Antonio, dit det bara är fyra kilometer med lokalbuss eller taxi.

Ibiza som helhet

Ibiza är en ö med attityd. Modet är ”bohem chic”och i Ibiza stad ser du många exhibitionistiskt klädda konstnärer, klubbdrottningar och moderna hippies. Samtidigt har Ibiza en vacker natur med olivlundar, mandelträd, kalkstensklippor, vita småbyar och inte minst badvikar – det finns ett femtiotal fina stränder runt ön.

Långa dansnätter – för den som vill

Partylivet är sofistikerat och mindre påfallande än många tror. De största klubbarna ligger ute på landet, öppnar sent och säljer (ganska dyra) biljetter med busstransport inkluderat. Gott om diskotek, barer och dj-scener finns också i Playa d’en Bossa och San Antonio. Men de flesta andra badorterna domineras av par och familjer som badar, äter goda middagar och lägger sig före midnatt.

Se dig om med hyrbil

Som du märker finns massor att uppleva. Och då har vi ändå inte nämnt den charmiga gamla delen av Ibiza stad, som med sina ringmurar, gränder och kyrkor uppe på en kulle har tagits med på Unescos världsarvslista. Vill du se dig om i egen takt kan du boka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Utflyktstips

 • Katamarantur med sol och bad
 • Besök på den kända hippiemarknaden
 • Dagstur till grannön Formentera
 • Kvällsvandring i gamla och nya delar av Ibiza stad

Kombinera med Formentera

Ibizas vackra och fridfulla grannö Formentera kallas ibland Spaniens Karibien. Både för den relaxade atmosfären och för sina långa ljusa stränder. Du kan kombinera Ibiza och Formentera med en vecka på varje ö. Båtresan mellan dem tar bara 30 minuter, ändå får du uppleva två skilda världar.

Restyper i Port d'es Torrent