Resor
till
San Sebastián

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1,5 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad- 1 timme
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 9 000

Resor till San Sebastián

San Sebastián

Välj San Sebastián om du vill uppleva den enda lilla staden på den gröna ön La Gomera. Här kan du köpa kanariska delikatesser i gågatans småbutiker, sitta på kaféer i hamnen och beundra byggnader från Columbus tid. Men självklart också göra utflykter till vandringslederna i bergen. Dessutom kan du bo på ett paradorhotell med massor av atmosfär.

San Sebastián är öns lilla huvudstad med ca 7 000 invånare. Här finns många äldre byggnader i kanarisk stil, en saluhall, en gågata med små designbutiker och flera mysiga restauranger i kvarteren kring hamnen. 1500-talskyrkan Iglesia de la Asuncion och fästningen Torre del Conde från 1450-talet bidrar till den anrika atmosfären. I museet Casa Columbina firas minnet av att det var härifrån Christofer Columbus år 1492 startade resan som ledde till upptäckten av Amerika.

La Gomera

La Gomera är ett perfekt resmål för dig som gillar naturupplevelser. Den lilla ön (Kanarieöarnas näst minsta) har mängder av fina vandringsleder, många av dem i nationalparken Garajonay. Här finns en urskog med unik flora och ståtliga lagerträd, som är upptagen på Unescos världsarvslista. Stränder med vulkansand, branta bördiga bergssidor och höga palmer ramar in småstäder och idylliska byar.

Se dig om med hyrbil

För att ta dig runt till vandringsleder, badstränder och byar är det förstås praktiskt med en hyrbil. Enklast är att boka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Andra utflyktstips

  • Valsafari med chans att även se delfiner och havssköldpaddor
  • Örundtur till fots och med buss
  • Guidad botanisk vandring i den unika lagerträdsskogen

Så reser du hit

Resan till La Gomera går via grannön Teneriffa, där flyget från Skandinavien landar. En kort busstransfer (ca 20 min) och färjeresa (ca 50 min) tar dig till La Gomera. Båten lägger till i San Sebastiáns hamn, varifrån du som bokat transfer även blir körd den sista korta biten till hotellet (ca 10 min).

Väntetid i Los Cristianos

En kortare eller längre väntetid uppstår alltid i Los Cristianos hamn på Teneriffa före färjeresan. Hur lång den blir beror på ditt flygs ankomstid, men ställ in dig på att det kan röra sig om flera timmar. Ditt bagage kan du då kostnadsfritt deponera i färjeterminalen och passa på att se dig om bland kaféer och småbutiker i Los Cristianos hamnkvarter.

Restyper i San Sebastián