Resor
till
San Sebastián

pricetag

Pris från

...
hotel

Våra hotell

2 st

Karta

Visa stor karta

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
 • Enkel middagca 150:-
 • Öl (50 cl)ca 40:-
 • 1,5 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
 • ValutaEuro (EUR)
 • Tidsskillnad- 1 timme
 • building HuvudstadMadrid
 • message-love SpråkSpanska
 • user-family Folkmängdca 9 000

Resor till San Sebastián

Välj San Sebastián om du vill uppleva den enda lilla staden på den gröna ön La Gomera. Här kan du köpa kanariska delikatesser i gågatans småbutiker, sitta på kaféer i hamnen och beundra byggnader från Columbus tid. Men självklart också göra utflykter till vandringslederna i bergen. Dessutom kan du bo på ett paradorhotell med massor av atmosfär.

Den charmiga lilla ön La Gomera ligger bara fyrtio minuters båtresa från Teneriffa. Ändå är det som att komma till en annan värld. Klimatet är lika bra som på de andra Kanarieöarna och det finns gott om små badstränder, bra hotell, charmiga strandpromenader och läckra restauranger. Men den genuina atmosfären är påtaglig med idylliska byar och småstäder i stället för höga hotell och massturism.

Anrika hamnstaden San Sebastián

San Sebastián är öns lilla huvudstad med ca 7 000 invånare. Här finns många äldre byggnader i kanarisk stil, en saluhall, en gågata med små designbutiker och flera mysiga restauranger i kvarteren kring hamnen. 1500-talskyrkan Iglesia de la Asuncion och fästningen Torre del Conde från 1450-talet bidrar till den anrika atmosfären. I museet Casa Columbina firas minnet av att det var härifrån Christofer Columbus år 1492 startade resan som ledde till upptäckten av Amerika.

Natursköna vandringsleder

La Gomera är också ett perfekt resmål för dig som gillar naturupplevelser och att vandra med utsikt mot hav och dalgångar. Trots att ön bara är två mil i diameter når dess högsta topp 1 485 m ö h. I nationalparken Garajonay, vars uråldriga skog av lagerträd finns med på Unescos världsarvslista, går flera av de finaste vandringslederna.

Se dig om med hyrbil

För att ta dig runt till vandringsleder, badstränder och byar är det förstås praktiskt med en hyrbil. Enklast är att boka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Andra utflyktstips

 • Valsafari med chans att även se delfiner och havssköldpaddor
 • Örundtur till fots och med buss
 • Guidad botanisk vandring i den unika lagerträdsskogen

Så reser du hit

Resan till La Gomera går via grannön Teneriffa, där flyget från Skandinavien landar. En kort busstransfer (ca 20 min) och färjeresa (ca 50 min) tar dig till La Gomera. Båten lägger till i San Sebastiáns hamn, varifrån du själv får promenera eller ta taxi till ditt hotell.

Väntetid i Los Cristianos

En kortare eller längre väntetid uppstår alltid i Los Cristianos hamn på Teneriffa före färjeresan. Hur lång den blir beror på ditt flygs ankomstid, men ställ in dig på att det kan röra sig om flera timmar. Ditt bagage kan du då kostnadsfritt deponera i färjeterminalen och passa på att se dig om bland kaféer och småbutiker i Los Cristianos hamnkvarter.

Restyper i San Sebastián

Rekommenderade hotell - San Sebastián