Resor
till
Sitges

Pris från

...

Våra hotell

6 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • 1,5 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 27 000

Resor till Sitges

Sitges

Den vackra kuststaden Sitges kombinerar katalansk småstadscharm med kultur, genuina tavernor och fina stränder. Läget på Costa Dorada med närheten till Barcelona gör att du lätt kan ta en avstickare över dagen.

Badorten Sitges, drygt tre mil söder om Barcelona, har en lyckad mix av fina stränder, småstadsatmosfär och avslappnat nöjesliv. Här finns mängder av bra restauranger där du kan blicka ut över havet över god spansk måltid och ett glas cava. Staden är också ett känt resmål i gaykretsar. Sitges kallas även för Barcelonas lillasyster.

Avstånd till Barcelonas flygplats är cirka 20 km och in till Barcelona cirka 40 km.

Smala gränder och mysig marina

Den gamla stadskärnan med anor från medeltiden är som hämtad ur en romantisk film. Smala gränder omges av vitkalkade hus med valvbågar, smidesbalkonger och orientaliska detaljer. Både här och längs strandpromenaden är det lätt att hitta bra restauranger.

Glöm inte ta en promenad till den mysiga marinan som har ett mycket bra restaurangutbud. Här kan du välja från lokala katalanska rätter, Gazpacho, tapas eller en genuin fiskrestaurang.

Gyllengula stränder

Intill strandpromenaden Passeig Maritim ligger en rad långgrunda sandstränder. Platja de la Fragata ligger precis nedanför Sitges fina kyrka och är populär för familjer. Här finns inga solstolar men möjlighet att spela beachvolleyboll, fotboll eller hyra trampbåt.

Direkt efter ligger även Platja de la Ribera som är en av de större stränderna. Här finns solstolar, parasoller och strandbar. Ovanför ligger restauranger och butiker. Bakom kyrkan ligger stranden San Sebastian med torg och uteserveringar. Utöver dessa finns ytterligare 14 stränder att välja mellan – alltifrån familjestränder, nudiststränder till mindre vikar.

Nöjesliv

Sommartid är Sitges en av Medelhavets partymetropoler, med flera barer och klubbar. Medelpunkten är bargatan Marques de Montroig som även kallas Calle del Pecado. På helgerna är pulsen hög eftersom många Barcelonabor kommer hit för att koppla av och festa.

Shopping

Sitges har en hel del exklusiva modebutiker med kläder, skor och väskor, men även gatumarknader med prylar och lokala produkter. Den främsta shoppinggatan heter Carrer de les Parellades och sträcker sig genom centrum. Vill du ha mer shopping tar du bara tåget på omkring 45 minuter in till Barcelona.

Kyrkor och konstmuseer

Över bebyggelsen reser sig Sitges främsta landmärke, den vackra sandfärgade kyrkan Sant Bartolomé. Staden är sedan 1800-talet känd för att locka till sig konstnärer och på muséerna Cau Ferrat och Maricel finns samlingar från El Greco fram till det allra mest moderna.

Utflykter

Med hyrbil kan du göra utflykter till vindistrikt och cavaproducenter. Sant Sadurni d’Anoia ligger knappt fyra mil från Sitges och är cavans huvudort med kända varumärken som Codorníu. Vinregionen Penedès ligger också inom räckhåll för en dagsutflykt.

Restyper i Sitges