Resor
till
Podaca

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Bilder

Visa alla 1 bilder
Illustration

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadZagreb
  • SpråkKroatiska
  • Folkmängdca 800

Resor till Podaca

Podaca ligger på den södra delen av Makarska-rivieran. Lugnt, idylliskt och med vardagslivet runt knuten. Härifrån kan du enkelt göra en utflykt till den gröna ön Hvar.

I Podaca och omgivningarna där omkring hittar du ett stycke av det genuina Kroatien. Det finns en del restauranger i Podaca och grannbyn Zaostrog men tempot är lugnt. Båda byarna ligger på promenadavstånd (ca 500 meter) från ditt hotell. Podacas läge är perfekt om du vill se dig om på Makarska-rivieran. Intill några små klapperstensstränder slingrar sig vägen som tar dig till lite större resmål som Igrane, Podgora och huvudorten Makarska.

Kristallklart vatten
Naturen är grön och frodig med pinjeträd som växer ända inpå stränderna. Och stränderna är verkligen vykortsvackra med vit, slät klappersten som gör att vattnet skiftar i turkost. Vänder du blicken åt andra hållet tornar Biokovobergen upp sig mot himlen.

Hyr bil
Det enklaste sättet att få ut mycket av resan är boka en hyrbil för en eller flera dagar. Då kan du se dig om bland byar och turistorter på Makarska-rivieran i din egen takt. Det är 35 kilometer till huvudorten Makarska men du behöver bara köra ca 20 kilometer för att komma till de små semesterorterna Igrane och Podgora. Du bor också nära Biokovobergens nationalpark, där det finns fina leder för både vandringar och mountainbiking.

Utflykt till ön Hvar
Missa inte att göra en dagstur till den fina ön Hvar, som dels påminner om Franska rivieran, dels är lantligt fridfull med vidsträckta lavendelfält. Från Podaca är det bara fem kilometer till hamnen i Drvenic där du kan ta en färja eller katamaran till Hvar (ca 2 timmar).

Regionen Dalmatien som helhet
Södra Kroatien är känt för sin vackra natur. Ur det klara blå havet höjer sig små och stora öar. Inåt land reser sig branta berg. Överallt växer väldoftande rosmarin och under våren blommar den vilda ginsten.

Vit kalksten och ekologisk mat
Den vita kalkstenen från ön Brač används överallt, i både byggnader och stenläggning. Sett på håll liknar det marmor. Vill du äta dalmatiska specialiteter ska du leta upp en konoba. Så kallas de mest genuina restaurangerna där mat på närproducerade råvaror serveras till mycket rimliga priser.

Restyper i Podaca