Resor
till
Orašac

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadZagreb
  • SpråkKroatiska
  • Folkmängdca 300

Resor till Orašac

Orašac

Orašac är en lantlig by vid havet mindre än två mil från Dubrovnik. Trivsam och vacker i sig själv, men det främsta skälet att resa hit är vårt femstjärniga hotell Sun Gardens Dubrovnik. Där bor du direkt vid stranden omgiven av modern design, spa, pooler och flera restauranger.

Sun Gardens Dubrovnik har en exteriör som påminner om ett kryssningsfartyg. Invändigt är det lika elegant, med futuristiska detaljer, klara färger och läckra terrasser. Hotellet har flera pooler, spa, gym, squashbana, klättervägg och fyra restauranger. Läs mer i hotellpresentationen här nedanför.

Två stränder

När du vill bada i havet finns en (mycket liten) anlagd grusstrand med kristallklart vatten direkt nedanför hotellet. Följer du en stig hundra meter västerut hittar du en trappa som leder ner till en något större klapperstensstrand med lika fint klarblått vatten och bra förutsättningar för snorkling.

Lantlig by med värdshus

Själva byn Orašac ligger någon kilometer bort och högre upp i de gröna bergen. Det är en trivsam men mycket stillsam plats med 300 invånare, fruktodlingar, en katolsk kyrka och den rustika restaurangen Savonari, som serverar krotiska specialiteter i lantlig stil.

Dubrovnik-kusten som helhet

Här bor du längst söderut i den kroatiska regionen Dalmatien, nära gränsen till Montenegro. Klimatet är solsäkert och eftersom kusten består av klippor och klapperstensstränder är vattnet genomskinligt och klarblått på ett magiskt sätt. Minst sagt Instagramvänligt. Längre inåt land odlar man citrusfrukter, oliver och vin.

Världsarvet Dubrovnik

Minst en gång under resan måste du besöka den unika staden Dubrovnik. Dess medeltida stadskärna omges av en två kilometer lång ringmur som man kan promenera på. Bland gränderna hittar du månghundraåriga palats, kloster och kyrkor. Men även exklusiva ostronbarer och märkesbutiker. Dubrovnik är helt enkelt en av Medelhavets mest fascinerande städer och har en given plats på Unescos lista över världsarv.

Restyper i Orašac