Resor
till
Tucepi

Pris från

...

Våra hotell

5 st

Prisnivå

Prisexempel från Makarska
  • Pizzaca 60:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadZagreb
  • SpråkKroatiska
  • Folkmängdca 1 700

Resor till Tucepi

Tucepi

Res till Tucepi om du vill bo i ett lagom stort strandresmål, där allt det bästa hos Kroatien finns samlat. Stränder, småbåtshamn, mysiga restauranger och vackra promenadstråk. Över hustaken ser du den gröna naturen och den mäktiga bergskedjan Biokovo. Här kan du bland annat bo på vårt toppmoderna TUI Blue eller på ett litet familjeägt lägenhetshotell.

Tucepi är en medelstor kroatisk badort strax söder om staden Makarska. Den långa strandpromenaden är perfekt för promenader och löprundor under pinjeträden utmed klapperstensstränder med klart turkosfärgat vatten. Marinan kryllar av segelbåtar och strax intill finns en hel del restauranger och småbutiker. Väljer du att bo på TUI Blue Jadran i utkanten av staden kan du njuta av ett vykortsvackert läge.

Stämningsfulla Makarska

Passa också på att göra en utflykt till Makarska, dit det bara är fem kilometer. Staden är ett centrum för turismen längs Makarska-rivieran, med allt från vattensport till kvällsnöjen. Samtidigt är det en levande småstad med pittoresk hamn och stämningsfulla gamla kvarter med grönsaksmarknad, vackert smyckade katolska kyrkor och flera små museer.

Regionen Dalmatien som helhet

Södra Kroatien är känt för sin vackra natur. Ur det klara blå havet höjer sig små och stora öar. Inåt land reser sig branta berg som en stelnad tidvattenvåg. Överallt växer väldoftande rosmarin och under våren blommar den vilda ginsten.

Vit kalksten och ekologisk mat

Den vita kalkstenen från ön Brac används överallt, i både byggnader och stenläggning. Sett på håll liknar det marmor. Vill du äta dalmatiska specialiteter ska du leta upp en konoba. Så kallas de mest genuina restaurangerna där mat på närproducerade råvaror serveras till mycket rimliga priser.

Restyper i Tucepi