Resor
till
Korčula

Pris från

...

Våra hotell

3 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadZagreb
  • SpråkKroatiska
  • Folkmängdca 16 000

Resor till Korčula

Korčula

Korčula är en av Kroatiens grönaste och mest natursköna öar. Avlång, stor och lantlig med vingårdar, badvikar och utsiktsplatser. Plus den nästan osannolikt pittoreska staden Korčula, där våra hotell ligger.

Kliv in genom den gamla stadsporten, och du kan tro att du hamnat i kulisserna till en riddarfilm. De stenlagda gränderna slingrar fram mellan småbutiker, genuina restauranger och runda försvarstorn med bröstvärn. Här och där öppnar sig charmiga små torg med uteserveringar. Hotellen ligger på promenadavstånd från gamla stan och på vägen passerar du småbåtshamnen.

Svärdsdans i gamla stan

Något unikt för Korčula är den rituella svärdsdansen moreska – en sorts koreograferad kampsport som utförs i folkdräkt. Den berättar legenden om hur den röda och svarta kungens trupper kämpar om en vacker prinsessa. I gamla stan kan du gå på moreska-föreställningar i solnedgången varje måndags- och torsdagskväll under högsäsongen.

Cykeltur till stranden

Som kontrast till den medeltida idyllen kan du ge dig ut på den gröna landsbygden med lokalbuss eller hyrcykel. Ett lämpligt utflyktsmål kan till exempel vara byn Lumbarda sex kilometer söderut, där du hittar både bra restauranger vid havet och en av öns mest populära badstränder.

Marco Polos födelsehus

Öborna vårdar stolt berättelsen om att den store upptäcktsresanden Marco Polo kom från Korčula och kan även peka ut hans födelsehus. Forskarna är dock oeniga, en del säger att han föddes i Venedig. Vilket som än är sant kommer du att få se hans namn och porträtt på många ställen.

Lång vacker transfer

Färden från Dubrovniks flygplats till Korčula med buss eller taxi tar cirka tre timmar. Vilket kan låta mycket men samtidigt går att se som en naturskön utflykt, först längs slingrande kustvägar med havsutsikt och sedan över den smala halvön Peljesac till hamnen i Orebic för bilfärja den sista korta biten till Korčula, där gamla stans tinnar och torn är det första du ser. Tänk dock på att det kan bli lite väntetid i hamnen innan färjan går.

Restyper i Korčula