Resor
till
Rabac

Pris från

...

Våra hotell

3 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150–200:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadZagreb
  • SpråkKroatiska
  • Folkmängdca 2 000

Resor till Rabac

Rabac

Strandpromenaden är hjärtat i badorten Rabac. Den kantas av caféer, skaldjursrestauranger och italienska glassbarer och leder kilometervis längs havet. Intill den ligger vårt fina TUI Blue Bellevue med barnklubbar, träningspass och pooler med utsikt över havet.

Rabac på Istriens östkust vid Adriatiska havet är en fiskeby som sakta utvecklats till en liten badort. Strandpromenaden är perfekt för en power walk eller löprunda före frukost, på kvällarna fylls uteserveringarna vid havet med folk som njuter av lugnet.

Kristallklart vatten

Den vita klapperstenstranden Girandella har fått EU:s Blue Flag för sitt rena och klara vatten. Här finns solstolar, parasoll och vattensporter och några serveringar och barer som har livemusik på kvällarna. Nere i hamnen kan du hoppa på badbåtar som gör dagsturer till ön Cres där man ibland kan se delfiner.

Hyr en bil!

Du kan också hyra bil och åka till medeltidsstaden Rovinj med smala gränder och venetianska balkonger. Eller till staden Pula vars amfiteater är lika välbevarad som Roms Colosseum, bara lite mindre.

Familjehotell med havsutsikt

TUI Blue Bellevue finns allt för skönt semesterhäng med familjen – alldeles intill havet. En liten strand med klappersten ligger nedanför hotellet men här är det poolerna och terrasserna med badstegar som är bäst att bada vid. Inom hotellresorten finns träningspass och massor av kul för barn i alla åldrar. Att gå strandpromenaden till hamnen tar bara drygt en kvart.

Cykla och vandra

I området kring Rabac finns cykelleder upp i bergen men för en familjetur är den sju kilometer långa strandpromenaden bättre. Från medeltidsstaden Labin högt uppe på berget har man utsikt över kusten och hela Rabac. Bland de pastellfärgade husen i gränderna trängs konstverk och kaffebarer.

Istrien som helhet

På halvöns västkust ligger städerna Porec och Rovinj med blankslitna gator och trappstegsgränder. I det kuperade inlandet samsas grönklädda berg med olivlundar och medeltida bergsbyar. Med hyrbil kan du köra runt bland vingårdar och prova traktens vita Malvasiavin tillsammans med och den lokalproducerade lufttorkade skinkan, prsut. Stanna till i en gårdsbutik och handla med dig tryffel och honung. Minsta lilla by har sin egen fest under sommaren så har du tur kan du hamna mitt i firandet.

Mat och vin

Influenserna från Italien är starka och pasta är en självklar del av varje måltid. Ofta med vildsparris och tryffel från Istriens skogar. Det mesta är lokalproducerat och du kan få nyfångad grillad fisk och kött av hög kvalitet. Missa inte att äta på en konoba, de rustika tavernor som serverar kroatiska rätter. Att prisnivån på mat och dryck är lägre i Istrien än på många andra turistmål vid Medelhavet gör inte saken sämre.

Utflyktstips

  • Venedig – dagsutflykt med båt
  • Båttur till Limfjorden, inramad av grönklädda berg
  • Postojna – droppstensgrottor i Slovenien

Restyper i Rabac