Resor
till
Pula

Pris från

...

Våra hotell

0 st

Prisnivå

Prisexempel från Porec
  • Enkel middagca 150–200:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadZagreb
  • SpråkKroatiska
  • Folkmängd4 171 000

Resor till Pula

Pula

Stadspuls och strandliv i samma semester får du om du väljer att bo nära Pula, Istriens största stad. Historiska monument som den stora amfiteatern och kastellet samsas med smala gränder och mysiga caféer. Hotellen ligger vid stränderna på halvön Verudela strax utanför staden.

Närmare Italien än Pula kan du knappast komma. Den italienska atmosfären präglar stadslivet, här kryllar det av caféer med god cappuccino och restauranger som serverar tryffelpasta och stenugnsbakade pizzor. Stadens landmärke är den stora amfiteatern som är världens största efter Colosseum i Rom.

Det är inte så konstigt att mycket känns italienskt, genom historien har staden styrts av såväl romare som venetianare och många invånare pratar italienska.

Amfiteater och restaurangliv

Pula är en lättillgänglig stad och det är mysigt att strosa omkring bland välbevarade monument som amfiteatern, Sergiusbågen och stadsportarna. Amfiteatern, eller Arenan som den kallas, rymmer 23 000 åskådare och används numera som hockeyarena, konsertscen och utomhusbiograf vid den årliga filmfestivalen.

På en höjd ovanför staden ligger det venetianska fortet som är ett kastell från 1600-talet. Huvudgatan Giardini kantas av modebutiker och marknadsstånd och i gränderna däromkring trängs fiskrestauranger med lite rustik känsla och trattorior med tunna pizzor. Ett stenkast bort ligger antikens Forum, det stora torget, med uteserveringar och ett livligt folkliv. Missa inte att kika in i saluhallen, ett färgstarkt tempel med matvaror som kommer direkt från den kroatiska landsbygden.

Halvö med stränder

Strax söder om Pula ligger halvön Verudela som kantas av klapperstensstränder, klippor och fina strandhotell. På den natursköna halvön växer doftande pinjeskog och du kan bada runtom hela halvön, på stränder som Hawaii och Ambrela, eller utforska promenadstigar längs havet. På hotellen finns allt för en sol-och-bad-semester: pooler, spa och aktiviteter. Stoja är en annan halvö i närheten som du når med buss eller taxi från Pula.

Ta båten till Venedig eller Brijuniöarna

Vill du uppleva sagostaden på vattnet ska du hoppa på katamaranen som tar dig från Pula till Venedig på bara två timmar. Ett annat tips är att göra en dagsutflykt med båt till Brijuniöarna, en av Kroatiens nationalparker, som ligger i skärgården norr om Pula.

Restyper i Pula

Rekommenderade hotell - Pula

Hotellen verkar vara på semester

Just nu har vi inga hotell i Pula Visa alla hotell på Istrien