Resor
till
Cavtat

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadZagreb
  • SpråkKroatiska
  • Folkmängdca 2 000

Resor till Cavtat

Cavtat

Välkommen till bad, avkoppling och småstadscharm. I Cavtat har du lika nära till lantligt gröna kullar som till strand, genuina restauranger och mysiga gamla kvarter med småbåtshamn. Dessutom bor du bara en halvtimme från Dubrovnik.

Cavtat är en vänlig småstad och badort med ett par tusen invånare. Den äldsta stadsdelen ligger på den stora halvön Rat. På båda sidor om den finns skyddade vikar med segelbåtar som ligger för ankar, vackra kalkstensklippor, pinjeträd och cypresser.

Romantisk atmosfär

Folklivet på Cavtats gator är en charmig blandning av ortsbor, solturister och seglare som kliver iland från stora vita yachter i marinan. Atmosfären är rofylld och romantisk, med barockpalats, kyrkor och smala gränder.

Många genuina restauranger

Cavtat lever upp extra mycket i juli och augusti, när antalet besökare kulminerar och det ofta bjuds på livemusik och dansuppträdanden i hamnen. Det finns många barer, caféer och genuina restauranger att välja mellan, men inget partyliv att tala om.

Klippbad och strand

Längs havet kring både Rat och nästa halvö i väster går fina promenadstigar, där du hittar klippor, bryggor och bukter med kristallklart vatten. Vilket ger perfekta förutsättningar för bad och snorkling. Inne i Cavtat finns den långgrunda klapperstensstranden Zal med solstolar, restaurang och ett litet lekland.

Dubrovnik-kusten som helhet

Här bor du längst söderut i den kroatiska regionen Dalmatien, nära gränsen till Montenegro. Klimatet är solsäkert och eftersom kusten består av klippor och klapperstensstränder är vattnet genomskinligt och klarblått på ett magiskt sätt. Minst sagt Instagramvänligt. Längre inåt land odlar man citrusfrukter, oliver och vin.

Världsarvet Dubrovnik

Minst en gång under resan måste du besöka den unika staden Dubrovnik. Dess medeltida stadskärna omges av en två kilometer lång ringmur som man kan promenera på. Bland gränderna hittar du månghundraåriga palats, kloster och kyrkor. Men även exklusiva ostronbarer och märkesbutiker. Dubrovnik är helt enkelt en av Medelhavets mest fascinerande städer och har en given plats på Unescos lista över världsarv.

Restyper i Cavtat