Resor
till
Igrane

Pris från

...

Våra hotell

2 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 80:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadZagreb
  • SpråkKroatiska
  • Folkmängdca 400

Resor till Igrane

Igrane

I Igrane får du en skön blandning av sol, bad, kroatiskt byliv och toppmoderna hotell. Bada i det klara vattnet vid klapperstensstranden, flanera i vindlande gränder och ät nyfångad fisk med närodlade grönsaker. Våra två vuxenhotell TUI Blue For Two är något av det bästa man kan hitta för en parsemester i Kroatien.

Igrane är en idyllisk by med halvcirkelformad strand och två små hamnar för fiskebåtar och besökande segelbåtar. Följ trappstegsgränderna uppåt kullen så kommer du till kyrkan med det höga klocktornet som varit landmärke för seglare i hundratals år.

Färja till lavendelön

På kajen intill stranden och det turkosa vattnet finns små butiker och ett halvdussin restauranger, de flesta med fisk som specialitet. Vill du se mer folkliv kan du göra en dagsutflykt till Makarska (10 km) eller Split (79 km). Du bor även nära hamnen där det går färjor till den lantliga ön Hvar, känd för sin lavendel.

Två hotell med vuxenfokus

Du väljer mellan de fyrstjärniga hotellen TUI Blue Adriatic Beach och TUI Blue Makarska. Båda tillhör TUI Blue For Two för vuxna utan barn och helrenoverades 2015. Allt från rum till pooler, restauranger, spa och sportfaciliteter är elegant och modernt designat.

Bo i byn eller utanför

TUI Blue Makarska är perfekt beläget på en udde mellan hamnpromenaden och en vacker naturstrand. TUI Blue Adriatic Beach ligger direkt vid stranden nära grannbyn Živogošće. Från hotellet promenerar du på fem minuter till Živogošće, som bara har ett par restauranger, och på tjugo minuter till Igrane.

Regionen Dalmatien som helhet

Södra Kroatien är känt för sin vackra natur. Ur det klara blå havet höjer sig små och stora öar. Inåt land reser sig branta berg. Överallt växer väldoftande rosmarin och under våren blommar den vilda ginsten.

Vit kalksten och ekologisk mat

Den vita kalkstenen från ön Brač används överallt, i både byggnader och stenläggning. Sett på håll liknar det marmor. Vill du äta dalmatiska specialiteter ska du leta upp en konoba. Så kallas de mest genuina restaurangerna där mat på närproducerade råvaror serveras till mycket rimliga priser.

Restyper i Igrane