Resor
till
Slano

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadZagreb
  • SpråkKroatiska
  • Folkmängdca 600

Resor till Slano

Slano

Finn friden i den idylliska byn Slano och bada i den skyddade vikens magiskt blå vatten. Du kan välja mellan två välutrustade resorthotell med många faciliteter och halvpension eller All Inclusive. Till Dubrovniks sevärdheter och folkliv kommer du på en timme.

Slano är en liten fiskeby och badort som ligger längst in i en djup vik, väl skyddad från Adriatiska havets vågor. Stränder av grus och klappersten kantar hela viken och vattnet är kristallklart.

Total avkoppling

Kalkstenshus, kyrktorn och pinjeträd inramar strandpromenaden kring viken. Känslan av avkoppling är total. I hela byn finns inte mer än ett halvdussin restauranger och småbutiker, men vid byns största badstrand Karmelska intill småbåtshamnen är stämningen livlig under högsäsongen.

Bada (nästan) var du vill

Att ta sig ett dopp är aldrig svårt, eftersom nästan hela viken kantas av smala klapperstensstränder med klarblått vatten. Våra hotell har egna stränder med solstolar och serveringar.

Bo med halvpension eller All Inclusive

Längst in i viken ligger det pampiga femstjärniga hotellet Admiral Grand, där halvpension ingår i priset. Väljer du Hotel Osmine närmare buktens mynning har du All Inclusive. På båda hotellen finns spa och många andra faciliteter.

Dubrovnik-kusten som helhet

Här bor du längst söderut i den kroatiska regionen Dalmatien, nära gränsen till Montenegro. Klimatet är solsäkert och eftersom kusten består av klippor och klapperstensstränder är vattnet genomskinligt och klarblått på ett magiskt sätt. Minst sagt Instagramvänligt. Längre inåt land odlar man citrusfrukter, oliver och vin.

Världsarvet Dubrovnik

Minst en gång under resan måste du besöka den unika staden Dubrovnik. Dess medeltida stadskärna omges av en två kilometer lång ringmur som man kan promenera på. Bland gränderna hittar du månghundraåriga palats, kloster och kyrkor. Men även exklusiva ostronbarer och märkesbutiker. Dubrovnik är helt enkelt en av Medelhavets mest fascinerande städer och har en given plats på Unescos lista över världsarv.

Restyper i Slano