Resor
till
Gradac

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 155:-
  • 1 liter vattenca 15:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadZagreb
  • SpråkKroatiska
  • Folkmängdca 1300

Resor till Gradac

Gradac

Gradac ligger allra längst söderut av resmålen på Makarska-rivieran. Den lilla byn ligger vid berget Biokovs fot och har en slående utsikt mot öarna utanför. Längs med stranden ligger flera restauranger och barer.
Mysiga Gradac passar dig som vill ta det lugnt. Här finns stränder med klart vatten, fina cykel- och vandringsleder. Det mesta i byn hittar du längs med stranden och vid den lilla småbåtshamnen. Bland restaurangerna kan du välja på allt från internationella restauranger och caféer till tavernor som serverar traditionell kroatisk mat.

Kristallklart vatten

Här kretsar det mesta kring livet på stranden. Som de flesta stränder i Kroatien består stranden här av småsten, vilket bidrar till det kristallklara vattnet. Det finns gott om vattensporter att testa på, jetski, vindsurfing och vattenskidor är några exempel.

Hotell precis intill stranden

I utkanten av Gradac ligger Hotel Saudade, omgivet av dramatiska berg. Hotellet har ingen pool, men vad gör det när Adriatiska havet ligger bara ett par steg från hotellet? Här kan du koppla av i en solstol på stranden, antingen i solen eller under pinjeträden som ger naturlig skugga.

Upplev mer

Det enklaste sättet att få ut mycket av resan är boka en hyrbil för en eller flera dagar. Då kan du se dig om bland byar och turistorter på Makarska-rivieran i din egen takt. Det är 40 kilometer till huvudorten Makarska.

Regionen Dalmatien som helhet

Södra Kroatien är berömt för sin vackra natur. Ur det klara blå havet höjer sig små och stora öar. Inåt land reser sig branta berg som en stelnad tidvattenvåg. Överallt växer väldoftande rosmarin och under våren blommar den vilda ginsten.

Vit kalksten och ekologisk mat

Den vita kalkstenen från ön Brac används överallt, i både byggnader och stenläggning. Sett på håll liknar det marmor. Vill du äta dalmatiska specialiteter ska du leta upp en konoba. Så kallas de mest genuina restaurangerna där mat på närproducerade råvaror serveras till mycket rimliga priser.

Restyper i Gradac