Resor
till
Porec

Pris från

...

Våra hotell

9 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150–200:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadZagreb
  • SpråkKroatiska
  • Folkmängdca 17 000

Resor till Porec

Porec

Porec är en liten fin stad som sticker ut på en landtunga och överblickar småöarna omkring. Gamla stans venetianska hus och en bysantinsk basilika bidrar till den sköna atmosfären. Liksom mysiga restauranger och Istriens hetaste nöjesliv. Badplatser med klippor och badterrasser finns både i stan och strax utanför.

Porec ligger på halvöns västkust och är Istriens främsta turistort. I den gamla stadskärnan strosar du på blankslitna vita stengator mellan krogar, glasscaféer och barer med livemusik.

Mitt i stan ligger St Eufrasius-basilikan från 500-talet med fina golvmosaiker, ett världarv på Unescos lista. I hamnen strosar folk bland segelbåtar och kaffebarer med lite italiensk touch.

Badvikar och öar

Du kan bada vid en strand mitt i stan och både norr och söder om gamla stan finns ett stort utbud av badplatser, hotell, campingplatser och vattensportcenter. Missa inte det lilla turisttåget som tuffar fram genom pinjeskogarna längs havet till Plava Zelena och Plava Laguna, två havsvikar med klippor och badplattformar. Via strandpromenaden kan du också cykla, promenera eller löpträna. Badbåtar går från stan till öarna Sveti Nikola och hotellön Isabella.

Mer kultur

Inom en timme med bil från Porec ligger Rovinj med konstgallerier i trappstegsgränder. Lika långt fast söderut ligger staden Pula med sin amfiteater som är lika välbevarad som Roms Colosseum.

Istrien som helhet

I det kuperade inlandet samsas grönklädda berg med olivlundar och medeltida bergsbyar. Med hyrbil kan du köra runt bland vingårdar och prova traktens vita Malvasiavin tillsammans med och den lokalproducerade lufttorkade skinkan, prsut. Stanna till i en gårdsbutik och handla med dig tryffel och honung. Minsta lilla by har sin egen fest under sommaren så har du tur kan du hamna mitt i firandet.

Mat och vin

Influenserna från Italien är starka och varje måltid har en pastarätt, ofta med vildsparris och tryffel från Istriens skogar. Det mesta är lokalproducerat och du kan få nyfångad grillad fisk och kött av hög kvalitet. Missa inte att äta på en konoba, de rustika tavernor som serverar kroatiska rätter. Att prisnivån på mat och dryck är lägre i Istrien än på många andra turistmål vid Medelhavet gör inte saken sämre.

Utflyktstips

  • Venedig – dagsutflykt med båt
  • Båttur till vackra Limfjorden
  • Baradinegrottan med suggestiva droppstensformationer

Du kan boka utflykterna hemifrån från två månader före resan.

Restyper i Porec