Resor
till
Mlini

Pris från

...

Våra hotell

2 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadZagreb
  • SpråkKroatiska
  • Folkmängdca 1 000

Resor till Mlini

Mlini

Mlini är trivsam semesterby med tre stora fördelar – fina stränder, harmonisk atmosfär och läget strax söder om turistmagneten Dubrovnik. Här kan du varva ner i vackra omgivningar samtidigt som en av Medelhavets mest fascinerande städer ligger bara tolv kilometer bort.

Mlini är litet och fridfullt med bara en handfull hotell och restauranger och en fin klapperstensstrand med kristallklart vatten. Men mäter man med känslan är byn ändå stor. Cypresser, pinjeträd, låga ljusa byggnader och utsikten mot öarna i det glittrande havet skapar en harmoni som får dig att sänka axlarna och må gott så fort du kommer hit.

Kvarnarnas by

Att byn är ovanligt grön beror på att den bevattnas av strömmar från bergen. Kvarnhjul står uppställda som skulpturer längs strandpromenaden. De berättar att byn förr använde bergsbäckarna till vattenkvarnar, och namnet Mlini betyder just kvarnar.

Promenera mellan grannresmål

Från Mlini kan du följa en vacker stig längs havet till grannresmålet Srebreno. Det är mindre än en kilometer mellan byarna och på vägen passerar du badvikar och kalkstensklippor under pinjeträden.

Stränder och restauranger

Fina stränder av klappersten finns i både Mlini och Srebreno, med solstolsuthyrning och kristallklart vatten. Du hittar även några riktigt bra restauranger med kroatiska specialiteter som fisk, skaldjur, charkuterier, bläckfisk-risotto och närodlade primörer. I Srebreno finns också det lilla köpcentret Sub City med bland annat stor livsmedelsbutik, sportkläder och ett H&M.

Dubrovnik-kusten som helhet

Här bor du längst söderut i den kroatiska regionen Dalmatien, nära gränsen till Montenegro. Klimatet är solsäkert och eftersom kusten består av klippor och klapperstensstränder är vattnet genomskinligt och klarblått på ett magiskt sätt. Minst sagt Instagramvänligt. Längre inåt land odlar man citrusfrukter, oliver och vin.

Världsarvet Dubrovnik

Minst en gång under resan måste du besöka den unika staden Dubrovnik. Dess medeltida stadskärna omges av en två kilometer lång ringmur som man kan promenera på. Bland gränderna hittar du månghundraåriga palats, kloster och kyrkor. Men även exklusiva ostronbarer och märkesbutiker. Dubrovnik är helt enkelt en av Medelhavets mest fascinerande städer och har en given plats på Unescos lista över världsarv.

Restyper i Mlini