2018-03-08

Kroatiens bästa stränder

Kroatien har en 180 mil lång kust mot Adriatiska havet som kantas av stränder med kristallklart vatten. Men hur ser stränderna ut och finns det några sandstränder i Kroatien?

Istrien

Istrien är en grön halvö i norra Kroatien där du hittar mindre byar med fina stränder.

Medulin är en liten fiskeby som blivit omgjord till turistort. Här hittar du Istriens enda sandstrand som är 1 km lång.
I närheten av Rabac, på sydöstra delen av Istrien, hittar du Girandella – en fantastisk strand med småsten. Här finns ett av våra mest populära hotell TUI Blue Bellevue. Nere vid det klara vattnet har hotellet skapat två små stenstränder och ovanför dessa finns soldäck med solsängar och parasoll.

Porec har många fina badvikarna med små stenstränder och klippor.

Underbara stränder och små badvikar kring Rabac.
Porecs fina och undangömda vikar - här kan du lätt hitta din egen favorit!

Makarska-rivieran

Makarska-rivierian börjar söder om staden Split och har många mysiga strandbyar som Igrane, Tučepi och Podgora kring staden Makarska. Podgora stoltserar med favorithotellet Blue Star Medora Auri som har en egen bred strand. Dessutom kan du besöka de härliga öarna Brac och Hvar.

Tučepi har en lång strandpromenad som kantas av klapperstensstränder med klart turkosfärgat vatten.

Staden Makarska har en flera kilometer lång klapperstensstrand. Den är bred, består av grus och småsten och skuggas av pinjeträd.

Igrane är en idyllisk liten by med klapperstensstrand.

Brac stoltserar med Kroatiens mest fotograferade strand, Zlatni Rat. En klapperstensstrand som ligger på en udde där havet är azurblått.

Utanför Split ligger staden Omis. Här hittar du Velika, som är en utav de få sandstränderna i Kroatien. Stranden är 1 km lång och väldigt barnvänlig.

Vid staden Hvar finns en liten klapperstensstrand precis nedanför det fina klostret. En liten bit ifrån Hvar ligger också Pokonji Dol som är en stenstrand i en liten vik. Vattnet här är kristallklart och du kan se långt under havsytan. På Pokonji Dol-stranden kan du hyra solstol, kanot och trampbåt.

Dubrovnik

Dubrovnik-kusten ligger längst söderut i Kroatien och staden Dubrovnik har stränder som mestadels består av grus och klappersten, vilket gör vattnet klarblått och klart.

Mlini ligger strax söder om Dubrovnik och är en mysig grön by med klapperstenstränder och en fin strandpromenad.

Korčula är en naturskön grön ö nära Dubrovnik. Här hittar du badvikar med klappersten.

Stränderna kring Mlini består mest av småsten och klappersten.
dubrovnik tui
Dubrovnik är en härlig storstad med stränder.

Sammanfattningsvis har Kroatien kristallklart vatten och mest sten- och klapperstenstränder. Betyder detta att Kroatien inte är barnvänligt? Knappast! Tänk på fördelarna; du slipper sandiga fötter, knaster i glassen och massor av sand på hotellrummet.

Liknande inlägg

Hotellfavoriter i och omkring Dubai

Letar du efter ett hotell i Dubai ska du läsa mer här. Där finns allt du kan önska dig – fina stränder, imponerande hotell och shopping i högsta divisionen. Men bland alla de eleganta hotellen kan det vara svårt att hitta just det som passar dig. Så här hittar du en lista med fem favoriter som passar både familjer och vuxna som reser utan barn.
Astrid S Astrid S 2019-12-20

Framtida förebilder på Curacao

Den tropiska pärlan Curacao har mångsidig kultur, kristallklart vatten och sommar året om. Öns rika natur och historia har lämnat ett värdefullt arv. För att bevara allt vackert ön har att bjuda på, så vill TUI Care Foundation bidra till att miljöutbilda framtidens lärare.
Carl J Carl J 2019-09-24

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

Vad är medelhavsklimat?

Drömmer du ibland om att flytta till ett varmare klimat när vindarna blir svalare och mörkret sakta men säkert börjar smyga sig på här hemma? Många av oss svenskar gillar nog att åka till den del av världen där det är ett skönt och behagligt medelhavsklimat och värmen håller i sig långt in på hösten. Men vad är det då som kännertecknar ett medelhavsklimat?
Ulrica T Ulrica T 2019-08-28