Kroatiens bästa stränder

2018-03-08
Towe A
Kroatien har en 180 mil lång kust mot Adriatiska havet som kantas av stränder med kristallklart vatten. Men hur ser stränderna ut och finns det några sandstränder i Kroatien?

Istrien

Istrien är en grön halvö i norra Kroatien där du hittar mindre byar med fina stränder.

Medulin är en liten fiskeby som blivit omgjord till turistort. Här hittar du Istriens enda sandstrand som är 1 km lång.
I närheten av

Rabac, på sydöstra delen av Istrien, hittar du Girandella – en fantastisk strand med småsten. Här finns ett av våra mest populära hotell TUI Family Life Bellevue Resort. Nere vid det klara vattnet har hotellet skapat två små stenstränder och ovanför dessa finns soldäck med solsängar och parasoll.

Porec har många fina badvikarna med små stenstränder och klippor.

Underbara stränder och små badvikar kring Rabac.
Porecs fina och undangömda vikar - här kan du lätt hitta din egen favorit!

Makarska-rivieran

Makarska-rivierian börjar söder om staden Split och har många mysiga strandbyar som Igrane, Tučepi och Podgora kring staden Makarska. Podgora stoltserar med favorithotellet Blue Star Medora Auri som har en egen bred strand. Dessutom kan du besöka de härliga öarna Brac och Hvar.

Tučepi har en lång strandpromenad som kantas av klapperstensstränder med klart turkosfärgat vatten.

Staden Makarska har en flera kilometer lång klapperstensstrand. Den är bred, består av grus och småsten och skuggas av pinjeträd.

Igrane är en idyllisk liten by med klapperstensstrand.

Brac stoltserar med Kroatiens mest fotograferade strand, Zlatni Rat. En klapperstensstrand som ligger på en udde där havet är azurblått.

Utanför Split ligger staden Omis. Här hittar du Velika, som är en utav de få sandstränderna i Kroatien. Stranden är 1 km lång och väldigt barnvänlig.

Vid staden Hvar finns en liten klapperstensstrand precis nedanför det fina klostret. En liten bit ifrån Hvar ligger också Pokonji Dol som är en stenstrand i en liten vik. Vattnet här är kristallklart och du kan se långt under havsytan. På Pokonji Dol-stranden kan du hyra solstol, kanot och trampbåt.

Dubrovnik

Dubrovnik-kusten ligger längst söderut i Kroatien och staden Dubrovnik har stränder som mestadels består av grus och klappersten, vilket gör vattnet klarblått och klart.

Mlini ligger strax söder om Dubrovnik och är en mysig grön by med klapperstenstränder och en fin strandpromenad.

Korčula är en naturskön grön ö nära Dubrovnik. Här hittar du badvikar med klappersten.

Stränderna kring Mlini består mest av småsten och klappersten.
dubrovnik tui
Dubrovnik är en härlig storstad med stränder.

Sammanfattningsvis har Kroatien kristallklart vatten och mest sten- och klapperstenstränder. Betyder detta att Kroatien inte är barnvänligt? Knappast! Tänk på fördelarna; du slipper sandiga fötter, knaster i glassen och massor av sand på hotellrummet.

Se alla våra resor till Kroatien.

Liknande inlägg

Durres riviera – solsemester med en twist

Ofta känner du att det kunde vara var som helst vid Medelhavet. Till exempel när du sträcker ut dig på solsängen, beställer ett glas bubbel i strandbaren eller plaskar runt med trampbåt. Samtidigt bjuder Durres riviera på unika upplevelser av mat, kultur och stadsliv. Läs vidare om du vill ha det bästa av två världar.
Astrid S Astrid S 2019-08-24

Citronhajar på Kap Verde

De böjda tänderna och det vassa luktsinnet gör citronhajen till en av havets mest effektiva köttätare. Den här solojägaren har fått namnet från sin gula färg. Medan deras syn sviktar så hittar de byten genom ampuller som registrerar elektriska fält. Människans syn är som bekant ganska bra i dagsljus, åtminstone så pass bra att du enkelt kan få syn på flera av dessa fantastiska varelser runt Kap Verdes kristallklara vatten.
Carl J Carl J 2019-07-11

Bästa utflykterna på Phuket – från kultur till äventyr

Fyll dina sinnen (och ditt Instagramkonto) med nya intryck bortom hotellpoolen. Thailands största ö Phuket är otroligt rik på upplevelser. Här tipsar vi om allt från snorkling till djungelvandring, buddhistiska tempel, matlagningskurs, flowriding och att bada med elefanter.
Astrid S Astrid S 2019-06-18

7 tips på weekendstäder med härliga stränder! (och 2 bubblare)

Att hösten är här betyder inte att du missat chansen att njuta av sol och bad. Du kan nå värmen utan att flyga i flera timmar eller vara borta i flera veckor. Sensommarvärmen finns närmare än du kanske tror. Här är sju städer i Europa där du enkelt kan kombinera en cityweekend med strandhäng.
Hanna P Hanna P 2019-05-29