Resor
till
Montenegro

Pris från

...

Våra hotell

16 st

Prisnivå

 • Pizzaca 80:-
 • 1 liter vattenca 8:-

Fakta

Visa all fakta
 • ValutaEuro (EUR)
 • Tidsskillnad0 timmar
 • HuvudstadPodgorica
 • SpråkMontenegrinska
 • Folkmängd622 875

Resor till Montenegro

Montenegro

Res till Montenegro – landet som är nytt på solturismens karta men ändå känns välbekant för alla som gillar grannlandet Kroatien. Här hittar du samma sorts fina stränder, kristallklara vatten, gröna öar, vattenfall, idylliska medeltidsstäder och – inte minst – samma sorts läckra mat på närodlade råvaror.

Nära till allt

Den lilla republiken Montenegro är självständig sedan 2006 och ligger vid Adriatiska havets kust alldeles söder om Kroatien.

Landet har en yta av 13 000 km2, vilket är ungefär en tredjedel av Danmarks storlek. Det gör avstånden korta samtidigt som det finns mycket att se och uppleva.

Stränder, natur och kultur

I små och stora badorter kan du ta för dig av långa stränder, vattensport, kvällsnöjen, kulturevenemang och många restauranger. Som omväxling kan du göra båtturer till öarna, se vattenfallen i Cijevna, besöka medeltidsstaden Kotor på Unescos världsarvslista eller åka de tio milen till Dubrovnik i Kroatien.

Läcker närodlad Medelhavsmat

Den lokala matkulturen är influerad av både Kroatien och Italien. Närodlade grönsaker, ofta helt ekologiska, serveras tillsammans med färsk medelhavsfisk, skaldjur, charkuterier, ostar och lufttorkad skinka av prosciuttotyp.

Välj ett resmål!

Under länkarna läser du mer om Montenegros stränder, semesterutbud och bästa hotell.

 • Budva – största badorten med flera stränder, gammal stadskärna och livliga kvällsnöjen
 • Bečići – Budvas lite lugnare syskonort vid stranden i nästa vik
 • Petrovac – trivsamt strandresmål med rofylld atmosfär och fin strandpromenad
 • Kotor – en vacker världsarvsstad med kyrkor, torg och venetianska palats
 • Sveti Stefan – rofylld by vid Adriatiska havet, känd för den pittoreska ön som är Montenegros mest fotograferade
 • Kumbor – en stillsam fiskeby i Kotorbukten med flera små stränder och restauranger vid vattnet
 • Igalo – en småstad i Kotorbukten med uteserveringar, strandpromenad, hälsospa och flera vandringsleder
 • Perast – Kotors lillasyster med två små öar mitt i bukten som skapar magiska instagrambilder

Boka en kryssning till Montenegro

Med TUI kan du även kryssa till Montenegro. Att åka på kryssning är ett bekvämt sätt att resa och du får se fler resmål på en och samma resa. På en kryssning till Montenegro och staden Kotor intill det Adriatiska havet får du se en medeltida stad på Unescos världsarvslista. I den lilla republiken Montenegro får du smakupplevelser och influenser från både Italien och Kroatien, allt från fisk och skaldjur till ostar och lufftorkad skinka. Här kan du se alla TUIs kryssningar i Medelhavet.

Våra resmål i Montenegro

Budva

Budva

2 hotell
Från
Montenegros största sol- och badresmål med flera fina stränder, färgstarkt folkliv, restauranger, barer, klubbar och en charmig gammal stadsdel bakom medeltida ringmurar.
Petrovac

Petrovac

4 hotell
Från
Mysig småstad och badort med palmkantad strandpromenad, charmiga kalkstenshus, restauranger, småbutiker, en venetiansk borg och tre fina stränder i bukter efter varandra.
Becici

Becici

3 hotell
Från
Trivsam medelstor badort med två kilometer lång sandstrand, moderna hotell, restauranger och marknadsstånd. Dessutom promenadavstånd till färgstarka grannresmålet Budva.
Sveti Stefan

Sveti Stefan

1 hotell
Från
Rofylld by vid Adriatiska havet, känd för den pittoreska lilla ö som är Montenegros mest fotograferade. Här finns bra restauranger, tre stränder och små familjära hotell.
Nyhet
Kotor

Kotor

2 hotell
Från
En vacker världsarvsstad belägen längst in i en bukt som påminner om Norges sagolika fjordar. Innanför stadsmuren gömmer sig kyrkor, torg och venetianska palats.
Nyhet
Kumbor

Kumbor

1 hotell
Från
En charmig och stillsam fiskeby i vackra Kotorbukten med flera små stränder, restauranger vid vattnet och magiska solnedgångar över Orjenbergen.
Nyhet
Igalo

Igalo

1 hotell
Från
En liten småstad med uteserveringar, strandpromenad, hälsospa och flera vandringsleder. Omgiven av vacker natur med grönskande berg vid det kristallklara havet i Kotorbukten.
Nyhet
Perast

Perast

1 hotell
Från
Inbäddad i Kotorbuktens storslagna natur ligger den idylliska världsarvsstaden Perast med sina kyrkor, klocktorn och palats i vacker barockarkitektur.
Visa alla (8)

Restyper i Montenegro