Resor
till
Budva

Pris från

...

Våra hotell

3 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • 1 liter vattenca 8:-
  • Pizzaca 80:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadPodgorica
  • SpråkMontenegrinska
  • Folkmängdca 14 000

Resor till Budva

Budva

Budva är Montenegros livligaste sol- och badresmål, med fina stränder och mer att välja på än de flesta väntar sig – vattensporter, utflyktsbåtar, shopping, utomhuskonserter, massor av restauranger och ett vibrerande klubbliv. Bland hotellen finns ett fint Blue Star där både vuxna och barn trivs.

Budva ligger vid kilometerlånga stränder i en bukt av Adriatiska havet. Här finns både en vacker medeltida stadskärna och moderna delar med hotell, restauranger, små parker och shoppingarkader.

Allt är väl samlat, du promenerar mellan de olika delarna på 15 minuter längs en trevlig strandpromenad.

Många fina stränder

Stränderna Slovenska Plaza och Mogren 1 & 2 (jo, de heter så!) sträcker sig utmed hela Budvas kustlinje. Rakt utanför bukten ligger också ön Sveti Nikola, dit det går badbåtar från strandpromenaden i Budva.

Charmiga gamla stan

På en udde intill småbåtshamnen tronar den romantiska gamla stadsdelen Starigrad Budva, omgiven av sin medeltida ringmur. I vindlande gränder hittar du småbutiker, restauranger och trendiga små barer. Men också kulturella sevärdheter som Citadellet, den katolska Johanneskyrkan, S:t Ivan-kyrkan och flera andra ortodoxa kyrkor.

Partystämning

Närmast strandpromenaden är pulsen hög på kvällarna, särskilt under högsäsongen i juli och augusti. Barer och klubbar med dansgolv under bar himmel håller öppet långt in på natten. Vill du ha den stämningen inpå knuten ska du välja något av våra hotell i kategorin Nära till allt. I ett lugnare hörn längst österut på strandpromenaden ligger vårt Blue Star-hotell Aleksandar.

Se dig om i Montenegro

Alltfler nyfikna resenärer upptäcker Montenegros natur, kultur och badstränder. Inte långt från badorterna kan du till exempel se vattenfallen i Cijevna, medeltidsstaden Kotor som är med på Unescos världsarvslista och den pittoreska lilla ön Sveti Stefan med lyxiga hotell och restauranger. Dessutom är det mindre än tio mil till Dubrovnik i Kroatien.

Läcker närodlad Medelhavsmat

Den lokala matkulturen är influerad av både Kroatien och Italien. Närodlade grönsaker, ofta helt ekologiska, serveras tillsammans med färsk medelhavsfisk, skaldjur, charkuterier, ostar och lufttorkad skinka av prosciuttotyp.

Restyper i Budva