Resor
till
Perast

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • 1 liter vattenca 8:-
  • Pizzaca 70:-
  • Enkel middagca 140:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadPodgorica
  • SpråkMontenegrinska
  • Folkmängdca 269

Resor till Perast

Perast

Inbäddad i Kotorbuktens storslagna natur ligger den idylliska världsarvsstaden Perast. De två små öarna mitt i bukten gör Perast till en av de mest fotograferade platserna i Montenegro och lockar även många kryssningsfartyg. Att staden är omgiven av dramatiska berg och kristallklart vatten hjälper självklart också till. Perast brukar kallas för Kotors lillasyster eftersom städerna är väldigt lika varandra med mängder av kyrkor, venetianska palats och trånga kullerstensgränder.

Staden har endast några hundra invånare men rymmer ändå hela 16 kyrkor och 19 palats. De flesta av palatsen byggdes på 1600- och 1700-talet och är idag hotell eller privata hem medan vissa mer eller mindre är ruiner. Att bara strosa runt och titta på den vackra barockarkitekturen är ett nöje i sig.

Montenegros mest fotograferade plats

Mitt i bukten ligger två små öar som tillsammans med de lodräta bergen skapar en perfekt instagramvy. Ön St George sägs bära på en tragisk historia och atmosfären kring ön är fortfarande lite mystisk och dyster. Nästan hela ön tas upp av ett kloster och en tillhörande gravplats. Det finns olika legender om ön och många konstnärer har inspirerats av den i sina verk. Den andra ön Our Lady of the Rocks är konstgjord och rymmer en kyrka och ett museum.

Bad från båtbryggor

Längst bort i den norra delen av staden finns en liten strandremsa med klappersten och några solstolar. I anslutning till stranden ligger Pirate Bar med möjlighet att ta dopp från barens badbrygga. Du kan även hoppa i det klara vattnet från någon av alla båtbryggor.

Restauranger vid vattnet

Det finns ett dussintal restauranger att välja på där flera av dem har terrasser mot vattnet. På menyerna finns mycket fisk och skaldjur med inslag av både italienska och montenegriska smaker.

St Nicholas-kyrkan och klocktorn med utsikt

I hjärtat av staden ligger huvudtorget och St Nicholas-kyrkan vars insida är vackert dekorerad med 400 år gamla målningar. Om du tar dig upp för den smala och branta trappan i kyrkans 55 meter höga klocktorn får du en fantastisk vy över Perast och Kotorbukten.

Hyra bil

När du reser till Perast så kan du förboka hyrbil för en eller flera dagar genom oss. Till Kotor tar det ca 20 minuter och Dubrovnik i Kroatien når du på ca 1,5 timme. Här bokar du hyrbil i Montenegro »

Restyper i Perast