Resor
till
Sveti Stefan

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • 1 liter vattenca 8:-
  • Enkel middagca 140:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadPodgorica
  • SpråkMontenegrinska
  • Folkmängd622 875

Resor till Sveti Stefan

Sveti Stefan

Sveti Stefan är en rofylld liten semesterort som klättrar uppför gröna sluttningar vid Adriatiska havets kristallklara vatten. Byn är mest känd för den exklusiva och vackra lilla ön du ser på bilderna och som blivit något av en ikon för hela Montenegro.

Med sina tinnar, torn och uppstickande cypresser ser ön ut som hämtad ur en saga. Det har gjort den till landets mest fotograferade utsikt. Allt började på 1400-talet när en försvarsborg anlades här. Sedan dess har ön varit både fiskehamn och piratnäste, innan den under en del av 1900-talet var sommarresidens åt den serbiska drottningen Marija.

Hela ön är ett jet set-hotell
Numera är ön en überlyxig resort som bara är öppen för sina egna gäster. Vilka mestadels består av celebriteter och näringslivstoppar från hela världen, som bor i sviter på över hundra kvadratmeter. Vi vanliga dödliga får nöja oss med att betrakta härligheten från brofästet.

Tre fina stränder
Med ön i blickfånget kan du välja mellan två sand- och klapperstensstränder på varsin sida om bron. Solstolar och trampbåtar finns att hyra och i små strandserveringar kan du köpa drycker och smårätter. I en bukt strax norr om byn finns dessutom den privata stranden Kraljicina Plaza, där du kan bada mot entréavgift.

Känn lugnet
I resten av byn är atmosfären stillsam. Gångvägar och trappor tar dig upp till de högre nivåerna, där vi på TUI har valt ut ett par charmiga lägenhetshotell i kategorin Litet & familjärt. Du kan välja mellan en handfull restauranger med allt från lokala specialiteter till ”fine dining” på restaurant Olive vid norra stranden.

Se dig om i Montenegro
Alltfler nyfikna resenärer upptäcker Montenegros natur, kultur och badstränder. Inte långt från badorterna kan du till exempel se vattenfallen i Cijevna och medeltidsstaden Kotor som är med på Unescos världsarvslista. Dessutom är det bara tio mil till Dubrovnik i Kroatien.

Läcker närodlad Medelhavsmat
Den lokala matkulturen är influerad av både Kroatien och Italien. Närodlade grönsaker, ofta helt ekologiska, serveras tillsammans med färsk medelhavsfisk, skaldjur, charkuterier, ostar och lufttorkad skinka av prosciuttotyp.

Restyper i Sveti Stefan