Resor
till
Petrovac

Pris från

...

Våra hotell

4 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • 1 liter vattenca 8:-
  • Pizzaca 80:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadPodgorica
  • SpråkMontenegrinska
  • Folkmängdca 2 000

Resor till Petrovac

Petrovac

Det är lätt att tycka om Petrovac. Framför en kristallklar bukt i Adriatiska havet breder den lilla badorten ut sin strandpromenad och sina charmiga kalkstenshus med vita fönsterluckor. Här får du en avstressande semester och kan välja mellan små familjära hotell nära tre fina stränder.

Det mesta av folklivet i Petrovac äger rum längs strandpromenaden, som följer hela bukten och kantas av palmer och blomsterplanteringar. I personligt inredda småbutiker kan du shoppa lokala delikatesser, konsthantverk och souvenirer. Om du inte föredrar att slå dig ner vid någon av uteserveringarna.

Borg och båtutflykter

Ute på udden i ena änden av strandpromenaden tronar en pittoresk miniatyrborg från 1500-talet i venetiansk stil. Den vakar över en skyddad liten hamn och bjuder på fin utsikt över havet och Petrovac. Strax utanför kusten ligger de små öarna Katic och Sveta Nedelja, dit du kan göra utflykter med båt.

Välj mellan tre stränder

Petrovacs 600 meter långa huvudstrand består av sand blandad med klappersten och kan locka med en del vattensporter. Via natursköna passager och gångvägar över kullarna kan du promenera till de lika fina stränderna Lučice (cirka 10 minuter) och Buljarice (cirka 25 minuter) i mer lantliga omgivningar. Vid alla tre finns serveringar och solstolsuthyrning.

Kvällsnöjen i Budva

Som du hör är Petrovac ett välutrustat sol- och badresmål, men ändå med ganska stillsam profil. Skulle du vilja känna mer puls är det bara 18 km till kustens livigaste ort Budva, känd för sina många klubbar och barer.

Se dig om i Montenegro

Alltfler nyfikna resenärer upptäcker Montenegros natur, kultur och badstränder. Inte långt från badorterna kan du till exempel se vattenfallen i Cijevna, medeltidsstaden Kotor som är med på Unescos världsarvslista och den pittoreska lilla ön Sveti Stefan med lyxiga hotell och restauranger. Dessutom är det bara drygt tio mil från Petrovac till Dubrovnik i Kroatien.

Läcker närodlad Medelhavsmat

Den lokala matkulturen är influerad av både Kroatien och Italien. Närodlade grönsaker, ofta helt ekologiska, serveras tillsammans med färsk medelhavsfisk, skaldjur, charkuterier, ostar och lufttorkad skinka av prosciuttotyp.

Restyper i Petrovac