Resor
till
Kumbor

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • 1 liter vattenCa 8:-
  • Pizzaca 70:-
  • Enkel middagca 140:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadPodgorica
  • SpråkMontenegrinska
  • Folkmängdca 950

Resor till Kumbor

Kumbor

En bit in i den vackra Kotorbukten ligger Kumbor, en charmig och stillsam fiskeby med knappt tusen invånare. Bakom byn tornar Orjenbergen upp sig och i den lilla hamnens lugna vatten guppar fiskebåtar. Kumbors kust är kantad av flera små stränder och du kan promenera flera kilometer längs med havet till grannbyarna. Här bjuds det dessutom på magiska solnedgångar och frodiga omgivningar med olivträd och fruktträdgårdar.

Förutom att bada vid stränderna så kan du doppa dig från någon av betongbryggorna med badstegar ner i det kristallklara vattnet. Från grannbyn BIjela och förbi Kumbor sträcker sig en promenadväg längs med havet ända bort till Igalo. Om du går hela sträckan får du en rejäl men härlig promenad på cirka 15 kilometer.

En stilla fiskeby

Kumbor saknar en hamn för större båtar, vilket gör att byn lyckats behålla sin lugna atmosfär då inga stora kryssningsfartyg kan lägga till. Det finns däremot gott om mindre pirar för fiskebåtar. Varje morgon när båtarna återkommer efter dagens första fisketur så säljs fångsten ute på pirarna. Kumbor utgör också ofta ett stopp för utflyktsbåtar som gör dagsturer i Kotorbukten.

Populärt bland barnfamiljer

Då Kumbor är ett litet resmål med korta avstånd och knappt någon trafik brukar barnfamiljer trivas bra. Du kan ta dig runt till fots och når lätt alla stränder i området. Byn är full av små hus i medelhavsstil och du hittar mysiga caféer och restauranger precis vid vattnet.

Herceg Novi

Knappt sex kilometer bort ligger medeltidsstaden Herceg Novi. En minikopia av Dubrovnik säger många. Strosa runt i Old Town bland charmiga torg, fästningar och katolska kyrkor. På torgen finns flera caféer med utomhusservering där du kan beställa italienskt kaffe, hembakade kakor och glass.

Lusticahalvön

På Lusticahalvön mitt emot Kumbor hittar du Blue Cave med sitt klarblå vatten som bäst utforskas med kajak eller med snorkel och cyklop. På halvön ligger även den lilla pittoreska byn Rose som är en av de äldsta byarna i området. Dessutom finns här flera fantastiska stränder som är värda ett besök.

Se dig om med hyrbil

Reser du till Kumbor så kan du förboka hyrbil för en eller flera dagar genom oss. Så här bokar du hyrbil i Montenegro »

Restyper i Kumbor