Resor
till
Igalo

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • 1 liter vattenca 8:-
  • Pizzaca 70:-
  • Enkel middagca 140:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadPodgorica
  • SpråkMontenegrinska
  • Folkmängdca 3500

Resor till Igalo

Igalo

Omgiven av vacker natur med höga grönskande berg vid Kotorbuktens kristallklara vatten ligger småstaden Igalo med sina drygt 3500 invånare. Här finns både långgrunda sandstränder och kajer med badstegar. Shoppa i små butiker, gå på hälsospa och slå dig ner på en uteservering med havsutsikt. Det här är också stället för dig som gillar långpromenader och vandring.

Den lilla staden är världsvida känd för sina populära hälsocenter med gäster från hela världen. Här finns bland annat den speciella leran från havsbotten - igaljsko blato som sägs göra underverk med huden.

Klimatet är milt året om med över 200 soldagar per år och växtligheten är både grön och blomstrande med en blandning av med ljuvliga mimosaträd, doftande eukalyptus, maffiga cypresser och vajande palmer.

Långgrund sandstrand och kajer med badstegar

Känn sanden mellan tårna och vada ut 250 meter i det kristallklara havet och vattnet är fortfarande bara en meter djupt. Den långgrunda stranden utanför Igalo gör att vattnet också blir extra varmt att bada i, även för den som är en riktig badkruka. Förutom sandstränder finns även grusstränder och betongkajer med badstegar att bada från.

Kaféer och shopping på strandpromenaden

Under sommaren är det full fart på strandpromenaden i Igalo. Här finns basarer, perfekt för den shoppingsugne. Fika på trendiga kaféer, ät gott på restauranger med uteservering, kolla in lokala souvenirer och beskåda gatukonstnärernas verk som växer fram medan de målar.

Kuststaden Herceg Novi

Promenera ca 3 km från det stora hälsocentret i centrala Igalo till det gamla torget i kuststaden Herceg Novi. Staden med smeknamnet lilla Dubrovnik. I Herceg Novi kan du varva shopping i italienska märkesbutiker med att shoppa lokala råvaror som olivolja, torkade fikon och inhemska viner på lördagsmarknaden, belägen centralt på det gamla torget. Strosa runt i den gamla stadskärnan bland pittoreska torg, medeltida fästningar och kyrkor. Slå dig ned på ett kafé och njut av äkta italienskt kaffe, delikata bakverk och smarrig glass.

Promenadstråket Pet Danica

Pet Danica är namnet på ett populärt promenadstråk som sträcker sig ca 7 km. Promenadstråket är byggt över de gamla järnvägsspåren som tar dig längs havet hela vägen från Igalo till den lilla grannorten Meljine med drygt 1000 invånare. Längs strandpromenaden finns många bra restauranger, barer och butiker.

Upptäck ännu mer av Montenegro

Reser du till Igalo så kan du förboka hyrbil för en eller flera dagar genom oss. Så här bokar du hyrbil i Montenegro »

Restyper i Igalo