Resor
till
Becici

Pris från

...

Våra hotell

3 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • 1 liter vattenca 8:-
  • Pizzaca 80:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadPodgorica
  • SpråkMontenegrinska
  • Folkmängdca 900

Resor till Becici

Becici

Bečići är ett trivsamt strandresmål med moderna hotell, relaxad atmosfär, många restauranger och en fin två kilometer lång sandstrand. Alla våra hotell ligger nära eller direkt vid stranden, och du kan bland annat välja boende i kategorierna De Luxe och All Inclusive Beach.

Bečići är lillasyster till grannresmålet Budva, som ligger bara några kilometer västerut. Men trots närheten är skillnaden mellan orterna stor. Budva är en småstad med vardagsliv, gamla kvarter och livliga kvällsnöjen, medan Bečići mer är en renodlad badort som domineras av stora moderna hotell vid den fina stranden.

Två resmål i ett

Det fina i kråksången är att du på mindre än en halvtimme kan promenera mellan grannresmålen på en stig längs havet. Eller ta buss, taxi eller turisttåg på ett kick. Därför har du lika lätt att ta för dig av allt som både Bečići och Budva kan erbjuda.

Restauranger och gatumarknad

Strandpromenaden är Bečićis huvudstråk. Den kantas av restauranger, caféer och strandbarer. Plus en brokig rad av marknadsstånd med ett utbud av allt från konsthantverk till t-shirts med tryck och lokala bakverk som påminner om baklava.

Prisbelönt sandstrand

Stranden är inbjudande och ortsborna berättar gärna om hur den vann Grand Prix som Europas finaste strand vid en omröstning i Paris 1935. Den består av sand blandad med klapperstenar som slipats lena av Adriatiska havets vågor. Det finns gott om solstolsuthyrningar, serveringar och vattensporter.

Se dig om i Montenegro

Alltfler nyfikna resenärer upptäcker Montenegros natur, kultur och badstränder. Inte långt från badorterna kan du till exempel se vattenfallen i Cijevna, medeltidsstaden Kotor som är med på Unescos världsarvslista och den pittoreska lilla ön Sveti Stefan med lyxiga hotell och restauranger. Dessutom är det mindre än tio mil till Dubrovnik i Kroatien.

Läcker närodlad Medelhavsmat

Den lokala matkulturen är influerad av både Kroatien och Italien. Närodlade grönsaker, ofta helt ekologiska, serveras tillsammans med färsk medelhavsfisk, skaldjur, charkuterier, ostar och lufttorkad skinka av prosciuttotyp.

Restyper i Becici