Inspiration
Undvik beslutsångesten – vi hjälper dig välja sommarens resmål

Undvik beslutsångesten – vi hjälper dig välja sommarens resmål

2017-05-12

Har du svårt att bestämma dig för vart du ska resa i sommar? Lugn, du är inte ensam. Idag är valfriheten så stor att det ibland kan bli svårt att välja. Därför blir det allt vanligare att erbjuda färre alternativ, renodla menyn så att säga. Riktigt så långt tänker inte vi gå, vi gillar vår stora meny med något för alla. Det vi däremot kan göra är att försöka peka dig i rätt riktning – så vi testar det.

Om du vill besöka Europas bästa strand ska du åka till…
Zakynthos och ta dig till Shipwreck beach. Den hamnade nämligen högst upp på vår lista över Europas tio bästa stränder.

Om du vill ha snabbaste vägen till solen ska du åka till…
Istrien i Kroatien. Flygresan tar bara 2,5 h från Stockholm och med tio soltimmar per dag i juli hamnar Istrien högst upp på Solkvotens topplista över resmål med flest soltimmar per flygtimme.

Om du vill uppleva vacker arkitektur ska du åka till…
Lissabon, som många rankar som Europas vackraste huvudstad. När du är trött på intryck kan du bada i Atlanten också – det är ju ändå sommarresor vi snackar här.

Om du vill kombinera stad och strand ska du åka till…
Palma, huvudstaden på Mallorca, som ofta kallas för ett Barcelona i miniatyr. Det är också just skalan som gör det lätt att få en fin balans mellan att utforska Palmas mysiga gator och strandhäng.

Om du vill bada i Medelhavets renaste vatten ska du åka till…
Cypern, där vattnet är så klart att du ofta kan se ner till 20-30 meters djup. EU:s miljöbyrå har fastslagit att badvattnet vid Cyperns stränder är renast i Medelhavet. Att det är ett av de mest solsäkra resmålen skadar inte heller!

Om du vill uppleva vacker natur ska du åka till…
Montenegro – där skogsklädda berg störtar ned i klarblått vatten och över hälften av landets yta ligger tusen meter, eller mer, över havet.

Om du gillar brädsporter på vatten ska du åka till…
Fuerteventura. Den näst största Kanarieön är ett riktigt surfingparadis. Människor vallfärdar från hela världen till Fuerteventura för surfing i alla dess former – från vågsurfing och vindsurfing till body board och kitesurfing.

Om du är intresserad av antik historia ska du åka till…
Grekland och kanske mer specifikt Kreta där du bland annat kan besöka kung Minos 3 700 år gamla palats i Knossos.

Om du gillar mer exotiska resmål ska du åka till…
Thailand. Att resa till Thailand på sommaren har många fördelar. Framförallt är det billigare och du behöver inte trängas på stranden, men naturen är också grönare och det finns massor att upptäcka.

Om du vill festa natten lång ska du åka till…
Ibiza! Ingen skräll här, Ibiza har länge varit navet för Medelhavets klubbliv, med pulserande nattklubbar och spelningar med världens bästa DJs.

Mer hjälp att välja var du ska resa i sommar

Om du fortfarande har svårt att välja kan vi testa några andra grepp för att hjälpa dig hitta rätt i sommar. Här är några artiklar som kanske kan hjälpa.