Planera din resa i sommar - våra tips för att välja rätt resmål

2017-05-12
Jakob R
Har du svårt att bestämma dig för vart du ska resa i sommar? Lugn, du är inte ensam. Idag är valfriheten så stor att det ibland kan bli svårt att välja. Därför blir det allt vanligare att erbjuda färre alternativ, renodla menyn så att säga. Riktigt så långt tänker inte vi gå, vi gillar vår stora meny med något för alla. Det vi däremot kan göra är att försöka peka dig i rätt riktning – så vi testar det.

Tips på Europas bästa strand - i Grekland

Första steget är att ta dig till Zakynthos för att sedan ta dig till Shipwreck beach. Den stranden hamnade nämligen högst upp på vår lista över Europas tio bästa stränder.

Snabbaste vägen till solen - Istrien

Flygresan tar bara 2,5 h från Stockholm och med tio soltimmar per dag i juli hamnar Istrien högst upp på Solkvotens topplista över resmål med flest soltimmar per flygtimme.

Tips på vacker arkitektur - i Lissabon

Lissabon, som många rankar som Europas vackraste huvudstad, har en slående arkitektur. När du är trött på intryck kan du även bada i Atlanten – det är ju ändå sommarresor vi snackar här.

Kombinera stad och strand - i Palma

Palma, huvudstaden på Mallorca, kallas ofta för ett Barcelona i miniatyr. Det är också just skalan som gör det lätt att få en fin balans mellan att utforska Palmas mysiga gator och strandhäng.

Medelhavets renaste vatten - på Cypern

På Cypern är vattnet så klart att du ofta kan se ner till 20-30 meters djup. EU:s miljöbyrå har fastslagit att badvattnet vid Cyperns stränder är renast i Medelhavet. Att det är ett av de mest solsäkra resmålen skadar inte heller!

För en vacker natur - res till Montenegro

I Montenegro, där skogsklädda berg störtar ned i klarblått vatten och över hälften av landets yta ligger tusen meter eller mer över havet, är naturen magisk.

Tips på bra surfing - i Fuerteventura

Den näst största Kanarieön är ett riktigt surfingparadis. Människor vallfärdar från hela världen till Fuerteventura för surfing i alla dess former – från vågsurfing och vindsurfing till body board och kitesurfing.

Upplev antik historia - i Grekland

En resa till Grekland, och kanske än mer specifikt Kreta, bjuder på mycket historia. På Kreta kan du bland annat kan besöka kung Minos 3 700 år gamla palats i Knossos.

Tips för en exotiska resa - till Thailand

Att resa till Thailand på sommaren har många fördelar. Framförallt är det billigare och du behöver inte trängas på stranden, men naturen är också grönare och det finns massor att upptäcka.

Åka på en partyresa - så är tipset Ibiza

Ingen skräll här, Ibiza har länge varit navet för Medelhavets klubbliv, med pulserande nattklubbar och spelningar med världens bästa DJs.

Mer hjälp att välja var du ska resa i sommar

Om du fortfarande har svårt att välja kan vi testa några andra grepp för att hjälpa dig hitta rätt i sommar. Här är några artiklar som kanske kan hjälpa.

Liknande inlägg

Hotell vid stranden på Rhodos – fem favoriter

Rhodos är den största av Tolvöarna vilket gör den till en av de mest mångsidiga, inte minst när det kommer till alla gyllene stränder du kan besöka. Vi har tidigare tipsat om de bästa utflykterna ön har att erbjuda, men suktar du efter stränder och kristallklart vatten behöver du knappast ge dig av på några längre sådana från våra hotell. Soldyrkaren, badgalningen, fotofantasten och speedo-älskaren, se hit - här är de bästa strandnära hotellen på Rhodos!
Carl J Carl J 2019-05-16

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R 2019-05-10

Bästa familjehotellen på Cypern

Familjevänliga Cypern är en av Medelhavets mest solsäkra platser. Ön har alla grundingredienser för den perfekta barnresan, med smaker som tillfredsställer även de minsta och mest kräsna gästerna. Vad sägs om stränder, slott och sevärdheter från antiken? Släng med parker, vattenaktiviteter, muséer, båtturer och glass i stora lass. Det räcker för att skämma bort vems om helst. Här kan du kika in de mest familjevänliga hotellen på Cypern!
Carl J Carl J 2019-05-08

5 veganska recept på TUI Family Life

För oss på TUI är det viktigt att ständigt förnya och förbättra våra buffér på våra hotell. De senaste åren har vi satsat lite extra på fixa riktigt bra vegetariska och veganska rätter som passar hela familjen. Här är 5 veganska recept från våra bufféer på TUI Family Life, de är dessutom glutenfria så alla ska kunna hitta sin favorit i buffén!
Hanna P Hanna P 2019-05-06