Hitta Kanarieön som passar just dig!

Stränderna, de ljumma vindarna och den flödande solen hittar du på alla de sex stora Kanarieöarna. Men vilken ö passar just dig? Läs vår guide till de älskade, upplevelsespäckade, soldränkta öarna.

Gran Canaria – shopping & nöjen

Mest stadspuls hittar du i Las Palmas. Shoppingcenter som Las Arenas vid strandpromenaden varvas med småbutiker omkring gågatan Triana. Partynatten i Las Palmas kan starta på en cool takbar och fortsätta på någon av nattklubbarna. I Las Meloneras finns nöjesstråket vid fyren. Här kan du shoppa, ta en drink och gå på Café del Mar med livemusik och dansare.

Gamla stan, Vegueta, i Las Palmas
På torsdagskvällarna är det tapasmingel i Gamla stan i Las Palmas.

Teneriffa – aktiviteter & upplevelser

Delfinsafari, riddarspel eller en ubåtstur. Det är ingen risk att du blir rastlös på Teneriffa. I Siam Park finns vågpooler och vattenrutschkanor av alla dimensioner. Missa inte att ta en katamarantur, här simmar delfinerna ofta intill båten. Mer för den aktiva: åka ubåt, gå på tornerspel eller bestiga Teide – Spaniens högsta berg.

Siam Park på Teneriffa
Sugen på en adrenalinkick? Testa Siam Park på Teneriffa.

Lanzarote – kultur, design & träning

Ön med miljöfokus och stilren design. Konstnären César Manrique har skapat stilen med vita, låga hus och färgstarka detaljer. Hans tidigare hem (nu museum) i Tahiche byggt i fem vulkanbubblor är ett måste! Öns sportprofil är stark med det årliga evenemanget Ironman på Club La Santa, träningshotellet med fler än 30 sporter.

Konstnären César Manriques hem – som hämtat ur en Bond-film.

Fuerteventura – sport & vida stränder

Långa stränder med finkornig sand täcker nästan hela ön. Och det finns massor av kul sätt att utmana vågorna: vindsurfing, kitesurfing, body board och vågsurfing. Ön är också som gjord för cykling. Hyr en mountainbike och cykla runt Jandiahalvön.

Kitesurfing på Fuerteventura
Stadiga vindar gör Fuerteventura till ett surfparadis.

La Palma – natur & vandringar

Packa vandringskängorna! Mitt på La Palma ligger nationalparken Caldera de Taburiente med tallskogar, vattenfall och en av världens största vulkankratrar. Ett nätverk av väl markerade vandringsleder finns runt ön.

Bergsbyar på La Palma
På La Palma finns stigar och vandringsleder för alla smaker.

La Gomera – lugn & ro

Känslan är att du är lååångt från solstolar och folkvimmel, men båtresan från Teneriffa tar bara fyrtio minuter. Lagerträdskogen Garajonay är ett världsarv, med mosstäckta stigar och porlande bäckar. Tempot är lugnt, även i den lilla hamnstaden San Sebastián.

Stressade själar finner ro på La Gomera.