Vi älskar att resa – och vi är ganska säkra på att du är här för att du också gör det. Samtidigt innebär vårt resande påfrestningar på miljön. Därför jobbar vi hårt för att utvecklas. Vi har redan ett av världens renaste flygbolag och de flesta av våra gäster väljer idag att bo på hållbarhetscertifierade hotell. Men det räcker inte.

Från och med den 1 maj 2019 kan du klimatkompensera flygresa och semester, utan extra kostnad, när du reser med våra flygplan och bor på våra egna hotell.
Du kan välja mellan fler än 2 000 flygavgångar per år och över 200 hotell, till en början. Det är inte hela lösningen, men det är bättre än igår och ett stort steg i vårt arbete för positiv turism.

Här ser du alla hotell där klimatkompensation ingår i priset. Väljer du att flyga med TUI fly eller TUI Airways ingår även klimatkompensation av flygresan.

Så klimatkompenseras din resa

Vi kompenserar utsläpp av växthusgaser (CO2e) från våra egna flygplans bränsleförbrukning och från hotellens elanvändning, uppvärmning och från bränsleförbrukningen från hotellens fordon. Det gör vi genom att investera i sol-, vind-, vattenkraft och biogas.

Utsläpp från din resa kompenseras alltså av minskade utsläpp någon annanstans.

Klimatkompenserade hotell

Vanliga frågor om klimatkompensation

Här nedanför svarar vi på några av de vanligaste frågorna om hur vi på TUI klimatkompenserar.

  • Hur klimatkompenserar man?

    På TUI innebär klimatkompensation att växthusgaser som släpps ut på ett ställe förebyggs någon annanstans, genom att möjliggöra ett eller flera projekt som minskar utsläpp av växthusgaser. Mer information om hur vi klimatkompenserar hittar du här via länken.

  • Hur klimatkompenserar man flyg?

    Vi på TUI kompenserar utsläpp av växthusgaser (CO2e) från våra egna flygplans bränsleförbrukning och från hotellens elanvändning, uppvärmning och från bränsleförbrukningen från hotellens fordon. Det gör vi genom att investera i sol-, vind-, vattenkraft och biogas.