Resor
till
Ölüdeniz

Pris från

...

Våra hotell

2 st

Prisnivå

Uppsakattat genomsnitt
  • Enkel middagca 80:-
  • 1 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaTurkiska lira (TRY)
  • Tidsskillnad+1 timme
  • HuvudstadAnkara
  • SpråkTurkiska
  • FolkmängdCa 55 000

Resor till Ölüdeniz

Ölüdeniz

Ölüdeniz är Turkiets mest fotograferade strand, en söderhavslikt vacker lagun och samtidigt ett mysigt semesterresmål. Det ligger på den omtalade "turkosa kusten" nära Greklands övärld. Här bor du på stranden med All Inclusive.

Vid stranden har en trivsam semesterort växt fram, med småskaliga hotell, caféer, butiker och en hel del mysiga uteserveringar. Orten är också populär bland fallskärmsflygare som kastar sig ut från toppen av det mäktiga berget Baba Dag och kretsar i mjuka cirklar innan de landar nära havet.

Shopping och gatuliv
Vill du shoppa och se lite mer folkliv ligger småstaden Hisarönü bara fyra kilometer bort med ett bra urval av restauranger, caféer och barer. Till kustens huvudort Fethiye är det 12 km. Lokalbussen tar dig dit på en halvtimme och du får inte missa att uppleva Fethiyes gatuliv med basarer, konditorier, shoppinggator och restauranger nära småbåtshamnen.

Lagun och en magnifik vit strand
Namnet Ölüdeniz betyder "dött vatten" och syftar på den trolska lagunen med sin lilla avgiftsbelagda sandstrand. Men det är den långa vita stranden utanför lagunmynningen som framför allt blivit ett favoritmotiv för resefotografer. Till de delar av stranden som ligger närmast hotellen är det ingen entréavgift.

Boka hyrbil redan nu
Med en hyrbil är det lätt att uppleva ännu mer av Marmariskusten. Städer och bergsbyar, vattenparker och antika ruiner, slingrande floder och undangömda badstränder – allt finns inom räckhåll. Hyr bil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Restyper i Ölüdeniz