Resor
till
Nungwi

Pris från

...

Våra hotell

4 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 80-150:-
  • 1,5 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaTanzanisk shilling (TZS)
  • Tidsskillnad+2 timmar
  • HuvudstadDodoma
  • SpråkSwahili, engelska
  • Folkmängdca 1 300 000 på Zanzibar

Resor till Nungwi

Nungwi

Att Nungwi är en av de mest populära orterna på Zanzibar är lätt att förstå, här hittar du nämligen öns bästa stränder. Kokospalmerna växer tätt och den pudervita stranden kantas av klassiska fiskebåtar. Våra hotell håller hög standard och flera av dem har All Inclusive.

Nungwi ligger längst upp på den norra spetsen av ön. Här möts det traditionella Zanzibar med det moderna. Utanför hotellen rullar vardagslivet på som vanligt och det finns gott om restauranger och barer. Atmosfären är livlig, men på ett avslappnat zanzibarvis.

Öns bästa stränder

Nungwis stränder är bländande vackra med sin vita sand, turkosa hav och långa palmer. I Nungwi är skillnaden mellan ebb och flod liten, vilket gör att stränderna är mer simvänliga. På den västra stranden finns flera restauranger och barer, och du kan köpa frukt och souvenirer av olika försäljare. Östra stranden är raka motsatsen och bjuder istället på ett betydligt lugnare tempo.

Här kretsar det mesta kring havet

En stor del av lokalbefolkningen livnär sig på fiske. Nungwi har sedan långt tillbaka varit centrum för tillverkningen av den klassiska zanzibarbåten dhow. Dessa båtar har vackra snedställda tygsegel och syns ofta ute på havet eller vilandes uppe på stränderna mellan fisketurerna. Vill du dyka eller snorkla? Då kan du upptäcka livet under ytan vid något av de färgglada korallreven, t ex Mnemba Atoll utanför östkusten.

Magiska Stone Town

Ön är liten, ungefär lika stor som Öland, men rymmer mängder av spännande upplevelser. Du kan dyka och snorkla, spana efter delfiner och yoga på stranden. Väljer du en kryddtur får du inte bara doftminnen av vanilj, kanel och muskot utan också en fin lektion i öns historia. Att strosa bland sultanpalats och vackert snidade portar i den magiska – och charmigt nötta – gamla staden Stone Town är som att komma till en annan värld. Se fram emot Instamoments och sagolika solnedgångar.

Restyper i Nungwi