Resor
till
Tanzania

Pris från

...

Våra hotell

25 st

Prisnivå

Prisexempel från Zanzibar
  • 1,5 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaTanzanisk shilling (TZS)
  • Tidsskillnad+2 timmar
  • HuvudstadDodoma
  • SpråkSwahili, engelska
  • Folkmängd55 570 000

Resor till Tanzania

Tanzania

I Tanzania ligger inte bara Afrikas högsta berg Kilimanjaro, utan även nationalparken Serengeti och Ngorongorokratern. Strax öster om fastlandet väntar ön Zanzibar med långa paradisstränder, korallrev och den mytomspunna staden Stone Town.

Tanzanias fastland kallas Tanganyika och rymmer både Afrikas högsta berg Kilimanjaro, nationalparken Serengeti och Ngorongorokratern. Tanganyika och Zanzibar bildar tillsammans Tanzania i östra Afrika.

Avslappnade Zanzibar

Öster om Tanzanias fastland ligger Zanzibars skärgård med stora och små öar. Huvudön, Unguja, kallas i folkmun bara Zanzibar, och är den största ön sett både till yta och befolkning. Zanzibar har en spännande historia, långa orörda stränder med ljus sand och inbjudande turkost vatten. Hela ön är förresten ett fyrverkeri för alla sinnen med kryddodlingar, marknader och människor i traditionella kangas.

Stone Town - världsarv fyllt av mystik

Förutom sol, bad och vajande palmer är Zanzibar en ö fylld av historia och kultur. Genom århundraden har ön varit en korsväg för arabiska sultaner, sjöfarare och europeiska kolonisatörer. Huvudstaden Stone Town är en unik plats som finns med på Unescos världsarvslista. Här finns gränder med vackert snidade träportar, moskéer, katedraler, basarer och sultanens gamla palats. En av sevärdheterna är den gamla slavmarknaden som är en del av öns mörka förflutna.

Dyk, snorkla och se delfiner

Runtom huvudön finns flera små obebodda öar, laguner och atoller, kantade av korallrev. Här kan hela familjen dyka, snorkla eller spana efter delfiner. När solen börjar sänka sig över Indiska oceanen ser man de traditionella dhowbåtarna med stora segel mot den persikofärgade himlen.

Läs mer om resmål, upplevelser och våra bästa hotell på Zanzibar >>

Restyper i Tanzania