Resor
till
Paje

Pris från

...

Våra hotell

3 st

Prisnivå

Prisexempel från Zanzibar
  • Enkel middagca 80-150:-
  • 1,5 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaTanzanisk shilling (TZS)
  • Tidsskillnad+2 timmar
  • HuvudstadDodoma
  • SpråkSwahili, engelska
  • Folkmängdca 1 300 000

Resor till Paje

Paje ligger på södra delen av Zanzibar och lockar till sig kitesurfare från världens alla hörn. Surfingkulturen i den lilla fiskebyn bidrar till den sköna atmosfären. Hakuna Matata! Här bor du på mindre och prisvärda hotell direkt vid stranden.

I Paje får du verkligen en bra mix av lugnt och avslappnat strandliv med möjlighet till aktiviteter. Stranden lockar inte bara kitesurfare utan också strandälskare. Den fina sandstranden checkar nämligen av flera kriterier för vad som utmärker en paradisstrand – en lång och kritvit strand som kantas av långa slanka palmer och turkost vatten. Längs med stranden finns flera små hotell, restauranger och strandbarer att besöka. Nöjeslivet är lugnt och präglat av surfarkulturen.

Paradis för kitesurfing

Här kretsar det mesta kring livet på stranden. Många som kommer hit, lockas just av kitesurfingen. Kombinationen av de pålitliga vindarna samt den platta och långgrunda lagunen utgör de bästa möjliga förutsättningarna. Strunt samma om du aldrig stått på en kitesurfingbräda tidigare. Paje passar perfekt för erfarna surfare såväl som för nybörjare. Det finns flera ställen längs stranden som hyr ut utrustning och även lektioner att ta.

Magiska Stone Town

Ön är liten, ungefär lika stor som Öland, men rymmer mängder av spännande upplevelser. Du kan dyka och snorkla, spana efter delfiner och yoga på stranden. Väljer du en kryddtur får du inte bara doftminnen av vanilj, kanel och muskot utan också en fin lektion i öns historia. Att strosa bland sultanpalats och vackert snidade portar i den magiska – och charmigt nötta – gamla staden Stone Town är som att komma till en annan värld. Se fram emot Instamoments och sagolika solnedgångar.

Restyper i Paje