Resor
till
Matemwe

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 80-150:-
  • 1,5 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaTanzanisk shilling (TZS)
  • Tidsskillnad+2 timmar
  • HuvudstadDodoma
  • SpråkSwahili, engelska
  • Folkmängdca 1 300 000

Resor till Matemwe

Matemwe

Den bländande vita sanden känns som potatismjöl under fotsulorna. Stranden i Matemwe breder ut sig kilometer efter kilometer på den norra delen av östkusten. Du bor i skön harmoni på Sunshine Marine Lodge med modern afrikansk stil och yoga med utsikt över havet.
Vid Matemwestranden är atmosfären lugn och tillbakalutad. Det finns knappt någon bebyggelse, så du har öppna vyer över himlen och havet där de traditionella dhowbåtarna glider förbi med sina stora segel. Öbefolkningen lägger ut nät och samlar in fisk och skaldjur direkt från havet.

Dyk och snorkla vid Mnemba-atollen

Skillnaden mellan lågvatten och högvatten är tydlig, därför har några av de få hotellen som finns här byggt bryggor som leder ut i vattnet. Sunshine Marine Resort är ett av dem och från hotellet kan du lätt ta dig ut till Mnemba-atollen som är känd för sina korallrev med dykning och snorkling i toppklass.

Genuint och rofyllt

Själva byn Matemwe är inte någon turistort utan en by där lokalbefolkningen lever sitt vardagsliv. Det finns några få hotell, de flesta med egna restauranger. Vårt hotell Sunshine Marine Lodge ligger ungefär fem kilometer från själva byn och har en restaurang med inriktning på gourmetmat inspirerad av det lokala köket.

Magiska Stone Town

Ön är liten, ungefär lika stor som Öland, men rymmer mängder av spännande upplevelser. Du kan dyka och snorkla, spana efter delfiner och yoga på stranden. Väljer du en kryddtur får du inte bara doftminnen av vanilj, kanel och muskot utan också en fin lektion i öns historia. Att strosa bland sultanpalats och vackert snidade portar i den magiska – och charmigt nötta – gamla staden Stone Town är som att komma till en annan värld. Se fram emot Instamoments och sagolika solnedgångar.

Restyper i Matemwe