Bröllopsresa vid Medelhavet – 5 tips

Lyxig avkoppling eller en äventyrsresa? Gourmetfokus, vandring i bergen eller en kryssning med hamnstopp i storstäder och vid fina stränder? Det kan vara svårt att bestämma var man ska fira sin smekmånad – resan som ska bli ett minne för livet. Men lugn, vi har bästa tipsen för en bröllopsresa vid Medelhavet.

Sardinien – gourmetkrogar och solnedgångar

En dröm för Italienälskare med vita sandstränder, cykling genom pinjedoftande skogar och utsikt över solnedgången från charmiga små krogar. Den mysiga atmosfären i Algheros gränder är exakt den bakgrund man är ute efter för en bröllopsresa.
Att göra: Kör den vackra kustvägen från Alghero till staden Bosa med pastellfärgade hus. Eller ta båten över till Korsika och utforska den fina staden Ajaccio över dagen.
Hotelltips: El Faro i Porto Conte bor ni i rofylld miljö direkt vid havet med utsikt över Capo Caccia-klippan. Här kan ni hyra båt eller ta en ridtur.

Par i Alghero
Gränderna i Alghero är fyllda av småbutiker, vinbarer och glasscaféer.

Cypern – citypuls och citruslundar

En av Medelhavets mest solsäkra öar där värmen stannar kvar långt in på hösten. Limassol är Cyperns trendigaste resmål med massor av märkesbutiker, loungebarer och en ny marina med lyxyachter. Fina stränder och gröna berg är annat du får uppleva om du väljer att tillbringa bröllopsresan på Cypern.
Att göra: Vandra bland apelsinlundar i Troodosbergen och stanna till vid vingårdar och keramikverkstäder. Eller koppla av med en drink och bra musik i eftermiddagssolen på en beach club i Limassol.
Hotelltips: The Royal Apollonia i Limassol har spaavdelning, japansk restaurang och en solterrass med oslagbar havsutsikt.
Mer inspiration: Limassol - stadsliv och stränder i ett, Vin och vandringar i Troodosbergen

Champagne på Cypern
Små detaljer gör smekmånaden extra minnesvärd.

Kroatien – spa och zipline

Makarska-rivieran är känd för sitt kristallklara vatten. Småbyarna, skärgårdens öar och de branta gröna bergen – tillsammans blir det magiskt. Klapperstensstränder kantar resmålen längs kusten och här kan man faktiskt få syn på delfiner.
Att göra: Ta färjan över till ön Hvar, känd för sin lavendel. Boka en zipline-utflykt eller hyr mountainbikes och dra till vattenfallen i Krka nationalpark.
Hotelltips: TUI Blue Adriatic i rofylld miljö nära den lilla byn Igrane är modernt, fräscht och lyxigt med perfekt läge vid havet. Spaavdelningen erbjuder parmassage och lite extra smekmånadskänsla blir det om ni har juniorsvit med swim up och havsutsikt.
Mer inspiration: Vandra i Kroatien

tui-blue-adriatic-igrane-croatia
TUI Blue Adriatic är ett av våra moderna parhotell längs Makarska-rivieran.

Korfu – båtturer och romantiska gränder

Vill ni ha en mix av Grekland och Italien ska ni åka till Korfu. Här märks de italienska influenserna i både matkultur och byggnadsstil. I Korfu stad är mysfaktorn hög med mängder av romantiska restauranger och barer.
Att göra: Ta båten till Blå lagunen eller till de små grannöarna Paxos och Antipaxos. Eller stanna på hotellet och njut av poolhäng och spabehandlingar.
Hotelltips: Femstjärniga TUI Blue Atlantica Grand Mediterraneo Resort med ett poolområde som andas lugn och avkoppling. Rum med privat pool och havsutsikt=lyx.
Mer inspiration: Bästa utflykterna på Korfu

spa-på-tui-blue-atlantica-grand-mediterraneo
Lugnt och skönt både vid poolen och i spaavdelningen på TUI Blue Atlantica Grand Mediterraneo.

Kryssning i Medelhavet – flera resmål i samma resa

Att åka på kryssning är en av de populäraste bröllopsresorna enligt en ny kundundersökning. Och vi förstår varför. Ombord kan ni koppla av i spaavdelningen, äta gourmetmiddagar och ta en cocktail under stjärnhimlen på däck. När fartyget lägger till väntar storstäder, sevärdheter och stränder.
Kryssningstips: Kryssning med Costa Smeralda till Savona, Barcelona och Mallorca.
Att göra: Njut av pooler, restauranger och lyxig avkoppling under resan. Ni startar i Rom och kan under resan se Florens konstskatter, vackra Cinque Terre och La Rambla i Barcelona.
Mer inspiration: Kryssning till Rom – våra 5 bästa tips

Kryssning i Medelhavet
Ta det lugnt och chilla ombord. Varje morgon går ni iland på en ny plats.