Bästa utflykterna på Korfu – Greklands Smaragdö

2019-05-09
Carl J
Färgsprakande Korfu är en av de vackraste platserna i den grekiska övärlden. Med sina gröna berg, 200 kilometer långa kust, stränder, ouzo och souvlaki lockar den såväl matfantaster som äventyrssökare. Ön kallas till och med för Smaragdön för sin lummighet och grönska. Faktum är den har över två miljoner(!) olivträd, något som genomsyrar öns fantastiska matkultur. Här tipsar vi om de hetaste utflykterna och aktiviteterna du kan göra på ön!

Kejsarinnan Sisi förälskade sig en gång i tiden i Korfu och det är inte svårt att förstå varför. Som näst största av de joniska öarna erbjuder Korfu en bredd få andra kan matcha.

Bästa utflykterna med TUI på Korfu

Korfus höjdpunkter – maxa en heldag

Utflykten, som vänder sig till vuxna, är en odyssé bland små fiskesamhällen, en övergiven by, borgar och natursköna landskap. Det börjar i byn Palaiokastritsa och därefter väntar den övergivna staden Old Peritheia. Här bjuds du på lunch med lokalproducerat vin på en taverna och får promenera bland venetianska stenhus, mandelträd och ekar. Äventyret fortsätter mot den gulliga fiskebyn Kassiopi med småbutiker. Till sist rundas äventyren av med inget mindre än Korfu stad. Utforska det gamla fortet med fantastiska vyer över staden och avsluta dagen på ett mysigt kafé.

Korfu utflykter bild 1
Det karaktäristiska turkosa vattnet och de gröna öarna.

Katamarantur med bad och lunch

Lär dig konsten att chilla på den här katamaranturen utanför norra Korfu. Utflykten bjuder på oslagbara vyer över kusten, med flera stopp för snorkling och bad. Från det att du kliver ombord på båten behöver du inte lyfta ett finger. Du får transport, låna snorkelutrustning och njuta av en lunch med traditionell grekisk mat.

Korfu utflykter bild tui
Häng med på en härlig katamarantur och ät traditionell grekisk mat ombord.

Båttur till Paxos och Antipaxos

Om du är ute efter glittrande blått vatten och en skopa grekisk kultur, så är denna båttur från Korfu till öarna Paxos och Antipaxos ett måste. Dessa grannöar må vara små i storlek men de är fullpackade med vackra vyer och en härlig medelhavskänsla. Du kommer också kunna ta svalkande dopp på vägen.

Korfu utflykter bild tui
En båttur är ett perfekt sätt att se både Paxos och Antipaxos.

Dykning på Korfu – både för nybörjare och erfarna

Det kristallklara vattnet vid Korfu bjuder in till dykning. På den här utflykten får du som nybörjare lära dig grunderna i sällskap av experter som berättar och visar hur det går till. Efteråt är det dags för dykning i öppet vatten där din skicklighetsnivå avgör djupet. En kanonchans att upptäcka allt vad Korfus undervattensvärld har att visa upp!

Korfu utflykter bild tui
Dyk i Korfus kristallklara vatten. Du kanske får chansen att se en och annan färgglad fisk också!

Ta dig runt på egen hand

Greklands öar myllrar av kultur och historia. Ofta är städerna kompakta nog för att ta sig runt till fots. För alla som vill ta sig runt längre sträckor på egen hand, så finns det flera olika sätt. Taxi är vanligt förekommande. Biluthyrningsföretag finns, men det är ingen nödvändighet och ofta dyrare än att ta bussen. Vill du ha flexibiliteten och slippa tidtabeller är cykel och moped andra alternativ. Kom bara ihåg att se över rese-/sjukförsäkringen. Och ha hjälm!

Kollektivtrafik med buss och båt är trots allt mest populärt att använda till öarnas olika stränder och sevärdheter. Det är både billigt och smidigt! Trafiken är också mer regelbunden under sommaren än vintern.

Här kan du läsa mer om de bästa utflykterna på Korfu

Liknande inlägg

Hotell vid stranden på Rhodos – fem favoriter

Rhodos är den största av Tolvöarna vilket gör den till en av de mest mångsidiga, inte minst när det kommer till alla gyllene stränder du kan besöka. Vi har tidigare tipsat om de bästa utflykterna ön har att erbjuda, men suktar du efter stränder och kristallklart vatten behöver du knappast ge dig av på några längre sådana från våra hotell. Soldyrkaren, badgalningen, fotofantasten och speedo-älskaren, se hit - här är de bästa strandnära hotellen på Rhodos!
Carl J Carl J 2019-05-16

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R 2019-05-10

Vilka moln ser du från flygplansfönstret?

Om du någonsin kikat ut genom flygplansfönstret och fascinerats av molnlandskapet som sveper förbi utanför är det här artikeln för dig. En liten guide till molnskådning som lär dig känna igen allt från cumulus till makrillmoln.
Hanna P Hanna P 2019-04-29

Sportklättring på Kalymnos

Googla ordet klättring, och snart sitter du och läser om den grekiska ön Kalymnos. Bland sportklättrare har den samma status som Michelinkrogar har för foodies. Varför? Vi har tagit reda på svaret och träffat en expert som själv har hängt som en apekatt under öns överhängande klippor.
Astrid S Astrid S 2019-01-30