Limassol – stadsliv och stränder i ett

Suktar du efter citypuls, strandliv och historisk charmig miljö i samma semester? Limassol är en bubblare bland de Medelhavsresmål som har både medeltidsgränder, märkesbutiker och trendiga beach clubs.

Limassol har snabbt seglat upp som ett av Cyperns trendigaste resmål. Kanske är det inte så konstigt för här i Cyperns näst största stad får man ofta vibbar av Barcelona. Längs Makarios avenue vimlar det av folk som är fullastade av shoppingbagar från designbutikerna och på den långa fina avenyn längs havet är pulsen hög – från After Beach till frampå småtimmarna. Här finns strandklubbar som Guaba Beach Bar, som ofta tar in internationellt kända DJ’s.

strandpromenaden limassol
Längs hela Limassol sräcker sig en lång strandpromenad.
shopping - Limassol
I Limassol finns både småbutiker och shoppinggallerior.

Från riddarborgen till nya marinan

I medeltidsborgen som blickar ut över staden gifte sig en gång Englands kung Rikard Lejonhjärta. Lika fyllda av historia är gränderna i gamla stan som numera bjuder på kaféer och små hål-i-väggen där man kan ta en paus för att slinka in och ta ett glas av den cypriotiska ölen KEO och en boureki, ett smördegsknyte med fetaost. Ett stenkast från gamla stan väntar Limassols stolthet – marinan som blivit det nya vattenhålet för en publik som vill ha god mat och exklusiv shopping. Lyxyachterna som guppar i hamnen sätter den rätta stämningen.

Gamla stan i Limassol
Det kryllar av mysiga ställen i Limassols gamla stadskärna.

Stränder och spahotell

Själva grejen med Limassol är ändå att stranden ligger bara ett stenkast från shoppingstråken. Den välbesökta stranden vid Park Beach Hotel ligger centralt och utanför ligger populära Ladys Mile Beach med vit klappersten, mjuk sand och kristallklart vatten. Moderna hotell finns det gott om i Limassol, TUI Sensimar Bay by Atlantica har en fin spaavdelning – ett tips för dig som reser utan barn. Även barnfamiljer har mycket att hämta i Limassol – inte minst på Blue Star Atlantica Oasis som har ett stort poolområde och många aktiviteter. Som du märker finns det mycket att göra i Limassol. Och då har jag ännu inte nämnt alla utflykter du kan göra med hyrbil. Troodosbergens vingårdar, vandringsleder och bysantinska kloster kan bli en extra twist på din stad-och-strand-semester.

strand limassol
I Limassol kan du välja mellan flera stränder i och omkring stan.
TUI Sensimar Bay by Atlantica, Limassol
TUI Sensimar Bay by Atlantica är ett vuxenhotell med fint spa och solterrasser.