Resor
till
Riga

Pris från

...

Våra hotell

9 st

Prisnivå

  • 1 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • HuvudstadRiga
  • SpråkLettiska
  • Folkmängdca 632 600

Resor till Riga

Riga

Breda boulevarder, mysiga torgcaféer och Daugava-floden som rinner genom staden är några skäl till att Riga ofta kallas för Nordens Paris. I Lettlands huvudstad omges du av vacker medeltidsarkitektur, jugendpalats och snirkliga gränder fulla av trendiga restauranger. Passa på att unna dig ett välgörande spabesök och besök färgglada marknader.

Centralmarknaden öppnade 1930 och är en av Europas största och mest välbesökta marknader. Strosa runt i de fem olika paviljongerna som under första världskriget användes som hangarer för zeppelinare, och känn dofter från bakverk, kryddor, färsk fisk och snittblommor. Marknaden finns med på Unescos världsarvslista tillsammans med Rigas gamla stadsdelar.

Upplev gamla stans historia

Det bästa sättet att utforska gamla stan är att tillåta dig att gå vilse bland alla hundratals kullerstensgränder. Insup den 800 år gamla historien medan du passerar medeltida byggnader, torg och kyrkor. Här ligger Rigas imponerande domkyrka och även Sankt Peterskyrkan där du kan beundra utsikten från ett av de höga tornen. Ta gärna en paus på en av gamla stans restauranger och caféer.

Museum och praktfulla byggnader

Staden är känd för sin spektakulära jugendarkitektur som syns överallt, men framförallt på Albertagatan. Gatan är ett så kallat ”open air museum” och hem åt Baltikums kanske vackraste hus. På Rigas nationella konstmuseum får du beskåda en enorm samling av lettisk konst från 1800-talet och fram till nutid. Svarthuvudbrödernas hus, som är ett museum och konserthall, är en av de mest ståtliga byggnaderna i Riga och väl värt ett besök.

Koppla av på spa

Vad passar bättre än ett värmande spabesök under årets kallare månader? I Riga finns mängder av spa att välja på, och även i den närliggande bad- och kurorten Jurmala som lockat till sig spaturister i århundraden. Om du åker till Jurmala på sommaren kan du, förutom att unna dig olika behandlingar, även koppla av på den kilometerlånga vita sandstranden.

Restyper i Riga