Resor
till
Polen

Pris från

...

Våra hotell

20 st

Prisnivå

Prisexempel från Warszawa
  • 1,5 liter vattenca 4:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaPolska Zloty (PLN)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadWarszawa
  • SpråkPolska
  • Folkmängd37 950 000

Resor till Polen

Polen

Polen är ett land som länge var lite av Europas historiska nav men som ofta överskuggats av sina större grannar. Ett land som numera blivit en allt populärare destination för weekendresan.

I landet finns livliga städer och mysiga badorter men även stora skogar och ståtliga bergslandskap. En resa till Polen passar oavsett om du vill ägna dagarna åt restaurangbesök, shopping eller att upptäcka kulturhistoriska sevärdheter.

Kulturella Krakow

Med TUI kan du resa till Krakow med reguljärflyg och flexibla reslängder. Det är en charmig universitetsstad där det finns mycket vacker arkitektur att titta på medan du strosar mellan stadens många sevärdheter, trendiga caféer och restauranger som serverar klassiska polska maträtter. Det är en mysig stad som du enkelt kan utforska till fots eller på cykel.

Warszawa, Gdansk och Sopot

Utöver Krakow kan du även besöka pittoreska småstäder som Gdansk och Sopot samt moderna storstäder som Warszawa. Huvudstaden erbjuder precis som Krakow massor av sevärdheter, kultur och god mat. I Gdansk kan du som är lite extra intresserad av andra världskriget besöka det fantastiska Andra världskriget-museet. Sopot är däremot perfekt för både bad och avkoppling då det är en av Europas äldsta bad- och kurorter.

Menyer från mormors kök

Ja, kanske inte från allas mormor men i Polen finns en stor uppskattning för landets mattraditioner. Du kommer snart upptäcka att polsk mat är mer än bara surkål och vodka. Rätterna kan vara enkla men med massor av smak. Dessutom gillar polackerna söta smaker också, från glass och bakelser till fyllda pannkakor och tårtor.

Urskog och bisonoxar

Bortom städerna hittar du vidsträckta landskap, en del av är i stort del orörda än idag. Białowieżaskogen är en trolsk urskog där du kan åka på safari för att se de europeiska bisonoxarna, visenter, ströva fritt bland de mosstäckta träden. Precis utanför Krakow ligger den populära skidorten Zakopane medan du i nordöst hittar sjöar och floder som är perfekta för kajakturer.

Hotell i Warsawa

Med TUI kan du boka endast hotell i Warsawa. Självklart kan du även boka flyg, hyrbil och upplevelser hos oss för en riktigt bekväm semester.

Restyper i Polen