Resor
till
Aten

Pris från

...

Våra hotell

14 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1 liter vattenca 8:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad+1 timme
  • HuvudstadAten
  • SpråkGrekiska
  • Folkmängd10 750 000

Resor till Aten

Aten

I Aten förenas antikt och modernt, historia med ett varierat kulturliv, museer i världsklass, trendig shopping, ett stort utbud av matställen och utomhuskonserter på sommaren. Aten saknar jämförelse och passar lika bra för en weekendresa, när du vill kombinera storstadspuls med strandliv, som utgångspunkt när du vill ge dig ut i den grekiska övärlden.

Bouzouki och antika tempel
Aten har alltid varit en av Europas främsta kulturhistoriska städer och samtidigt lyckats förena detta med sin roll som modern storstad. Mitt bland uteserveringar, neonskyltar och tutande bussar hittar du antika pelare som Sokrates en gång kan ha lutat sig emot. Har du stått uppe på Akropolis, vid foten av de mäktiga kolonnerna, och blivit påmind om demokratins vagga, vet du att Aten saknar jämförelse. Du kan strosa bland antika lämningar på dagen för att sedan tillbringa kvällen på en bouzoukiklubb.

Shopping, souvlaki och Syntagma
Aten har mycket att erbjuda. Shoppar gör du längs boulevarderna kring det myllrande Syntagmatorget eller i Atens gamla stadsdel Plaka. Här möts du av ett virrvarr av gränder och vindlande smågator där tavernor med rutiga dukar ligger sida vid sida av barer, nattklubbar och souvenirbutiker. Aldrig smakar en souvlaki, grekisk sallad med tomater, gurka, mild rödlök och oreganokryddad getost och ett glas retsina så gott som i sin rätta miljö.

Upptäck grekiska övärlden
I den här delen av fastlandet är sevärdheterna praktiskt taget oräkneliga. Blir du sugen på att ta dig ut i den grekiska övärlden kan du ta båten från Pireus till någon av öarna Hydra, Egina, Poros och Mykonos.

Restyper i Aten