Resor
till
Aten

Pris från

...

Våra hotell

11 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1 liter vattenca 8:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad+1 timme
  • HuvudstadAten
  • SpråkGrekiska
  • Folkmängd10 750 000

Resor till Aten

Aten

I Aten förenas antikt och modernt, historia med ett varierat kulturliv, museer i världsklass, trendig shopping, ett stort utbud av matställen och utomhuskonserter på sommaren. Aten saknar jämförelse och passar lika bra för en weekendresa, när du vill kombinera storstadspuls med strandliv, som utgångspunkt när du vill ge dig ut i den grekiska övärlden.

Bouzouki och antika tempel
Aten har alltid varit en av Europas främsta kulturhistoriska städer och samtidigt lyckats förena detta med sin roll som modern storstad. Mitt bland uteserveringar, neonskyltar och tutande bussar hittar du antika pelare som Sokrates en gång kan ha lutat sig emot. Har du stått uppe på Akropolis, vid foten av de mäktiga kolonnerna, och blivit påmind om demokratins vagga, vet du att Aten saknar jämförelse. Du kan strosa bland antika lämningar på dagen för att sedan tillbringa kvällen på en bouzoukiklubb.

Shopping, souvlaki och Syntagma
Aten har mycket att erbjuda. Shoppar gör du längs boulevarderna kring det myllrande Syntagmatorget eller i Atens gamla stadsdel Plaka. Här möts du av ett virrvarr av gränder och vindlande smågator där tavernor med rutiga dukar ligger sida vid sida av barer, nattklubbar och souvenirbutiker. Aldrig smakar en souvlaki, grekisk sallad med tomater, gurka, mild rödlök och oreganokryddad getost och ett glas retsina så gott som i sin rätta miljö.

Upptäck grekiska övärlden
I den här delen av fastlandet är sevärdheterna praktiskt taget oräkneliga. Blir du sugen på att ta dig ut i den grekiska övärlden kan du ta båten från Pireus till någon av öarna Hydra, Egina, Poros och Mykonos.

Boka en kryssning till Aten

Med TUI kan du även kryssa till Aten. Att åka på kryssning är ett bekvämt sätt att resa och du får se fler resmål på en och samma resa. På en kryssning till Aten har du möjlighet att se Europas vagga. Sedan sommar-OS 2004 fick staden ett ansiktslyft där upprustat och antikt lever i symbios. Besök historiska Parthenon på Akropolis-klippan eller den antika stadsdelen Plaka som härstammar från år 600 före kristus. Här kan du se alla TUIs kryssningar i Medelhavet.

Restyper i Aten