Kombinationsresa i Thailand – för en maxad semester

Drömmer du om små thailändska paradisöar med vita stränder och konstant hängmatteläge? Eller är det färgstarka marknader, brett utbud av restauranger, barer och lyxhotell du längtar efter? Känns det omöjligt att välja? Lugn, du behöver inte. Du kan få både avkopplande strandhäng, thailändskt vardagslunk och pulserande cityliv på en och samma resa.

Genom att boka en kombinationsresa får du två resor i en, en maxad semester med det bästa av två världar helt enkelt. Kombinationsmöjligheterna är om inte oändliga så väldigt många, här får du mina bästa tips.

Ao Nang + Koh Kradan

Ao Nang

Börja med en vecka i det färgstarka myllret i turistorten Ao Nang, hjärtat av Krabiprovinsen. Du reser bekvämt direktflyg med TUIs Dreamliner och här har du perfekt utgångsläge för dagsutflykter med långtailbåt till den fantastiska skärgården i Phang Nga-bukten precis utanför. Ao Nangs centrum består av en lång L-formad gata med restauranger, butiker och barer.

Koh Kradan

Vecka två rekommenderar jag den lilla paradisön Koh Kradan, söder om Ao Nang, för en helt ny upplevelse. Här finns inte mer än ett halvt dussin hotell och det är riktigt barfotaliv som väntar. Sköna dagar i skuggan av en palm på stranden, snorkling vid revet som löper längs ön och total avkoppling, du bor på öns finaste hotell The Seven Seas.

Khao Lak + Phuket

Den här kombinationen erbjuder också turistlunk och avkoppling, men med på ett annat sätt. Här består resan av orten Khao Lak på fastlandet och Thailands störta ö, Phuket.

Khao Lak

Hotellen ligger som ett pärlband utmed kusten i Khao Lak och de flesta har så kallad beach front location, alltså belägna precis vid stranden. Många hotell har fina trädgårdar med solstolar och poolområde. Stränderna är fria från solstolar vilket ger ett avkopplande och rogivande intryck, mil efter mil av vit sand breder ut sig. Det är inte långt till den vackra nationalparken Khao Sok som erbjuder många utflyktsmöjligheter och standardmässigt kan du välja på allt från stora lyxresorts och familjevänliga aktivitetshotell till små charmiga bungalow-hotell.

Phuket

Phuket är utbudet ännu större. Allt från livfulla orter som Karon Beach och Patong Beach till små och lugna orter som Nai Yang och Kamala. Ett tips är att ta välja olika typer av hotell för den ultimata kombinationen. Till exempel ett större hotell med mer aktiviteter första veckan och andra veckan på satsa på något lite mindre med större fokus på utbudet utanför hotellområdet.

Fler härliga kombinationer i Thailand

Khao Lak + Khao Lak

Du behöver faktiskt inte byta resmål för att få en helt ny upplevelse. Det kan räcka gott med att bara byta till ett hotell i samma ort för att få både nya upplevelser och känslan av att semestern förlängs. Också roligt att testa olika typer av hotell!

Khao Lak + Koh Lanta

Khao Laks milslånga stränder och tropiska regnskog tillsammans med Koh Lantas avslappnade
stämning och charmiga strandrestauranger är en fullträff att kombinera. Flyger gör du direkt till Krabi och väljer vilken vecka du vill spendera vart.

Koh Lanta + Kho Lipe

Lugna Koh Lanta med härliga strandrestauranger, mysiga bungalows och breda stränder kombineras med fördel med paradiset Koh Lipe. Koh Lipe brukar kallas för Thailands Maldiverna med kritvita stränder och turkost vatten - det är här du laddar batterierna. Flyg direkt till Krabi.

Svårt att välja? Vi förstår dig. Kanske kan vår guide till Thailands bästa stränder hjälpa dig?