Resor
till
Ao Nang (Krabi)

Pris från

...

Våra hotell

26 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 90:-
  • 1 liter vattenca 7:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaThailändska baht (THB)
  • Tidsskillnad+6 timmar
  • HuvudstadBangkok
  • SpråkThai
  • Folkmängdca 8 000

Resor till Ao Nang (Krabi)

Ao Nang (Krabi)

Badorten Ao Nang är själva hjärtat i Krabiprovinsen på fastlandet öster om ön Phuket. Hit kan du resa året runt och på vintern med nonstopflyg. Den långa strandgatan är ett färgstarkt myller av butiker, skrädderier, restauranger och marknadsstånd. Med longtailbåt tar du dig lätt till fina stränder på öarna i närheten.

Det thailändska ordet ”ao” betyder bukt, och i den långsträckta bukten finns en smal sandstrand. Den har blivit en knutpunkt för de vackra longtailbåtarna, som ligger uppdragna i sanden.

Stränder som gjort sig kända

De verkliga paradisstränderna ligger nämligen en kort båtresa längre ut. För en mindre summa thailändska baht kommer du till Ao Phra Nang, som av Sunday Times har utnämnts till världens näst finaste strand.Samma känsla av att ha stigit in i en tropisk dröm får du om du åker till Chicken Island eller Railay.

Djungelöar, grottor och regnskog

Ao Nangs omgivningar är bland det vackraste och mest omväxlande du kan hitta i hela Thailand. Under en båtutflykt i Phang Nga-bukten kommer du till högsmala djungelöar och grottor. Inåt land finns storslagna nationalparker som Khao Phanom Bencha, där du kan vandra i regnskogen.

Dykning och snorkling

Även undervattenslivet är spektakulärt och vattnet är varmt och skönt året om. Anemone Reef och Shark Point är två av de mest kända platserna för dig som vill dyka och snorkla under resan. Det finns även båtar som tar dig direkt från Ao Nang till Phi Phi-öarna.

Direktflyg på vintern

Under vinterns högsäsong går våra charterflyg direkt till Krabi, utan mellanlandning, på cirka elva timmar. Du kan även välja att resa hit via Phukets flygplats. Transfertiden blir då cirka tre timmar – i stället för bara 30–40 minuter från Krabi – men fördelen är att du i så fall kan kombinera en vecka i Ao Nang med en vecka på Phuket.

Via Bangkok på sommaren

Under sommarhalvåret reser du med Thai Airways till Bangkok och därifrån vidare med inrikesflyg (ca 1 tim) till Phuket. Som en extra bonus kan du då kostnadsfritt byta resans två sista övernattningar mot två nätter i Bangkok.

Restyper i Ao Nang (Krabi)