Thailands bästa stränder - 10 tips

2019-06-13
Towe A
Thailand har några av världens vackraste stränder. Turkost vatten ramas in av ljus sand och vajande kokospalmer. Här listar vi våra absoluta favoritstränder i olika delar av Thailand.

1. Stranden på Koh Kradan

Koh Kradan är en liten ö utanför Koh Lanta som har det mest magiska vatten. Paradisön är bara 4 km lång och på ena sidan ligger några fåtal resorts och en underbar strand. På andra sidan ön finns inga resorts alls men här finns också två paradisstränder som du når genom lite klättring. Stränderna är bländvita och vattnet så klart att du kan snorkla direkt vid stranden.

Koh Kradan når du lättast genom att flyga till Krabi, åk vidare till Koh Lanta och sedan båt i en timme.

koh kradan beach
Koh Kradan är en utav de där öarna du bara trodde fanns på vykort.

2. Pattaya Beach, Koh Lipe

Pattaya Beach har en sand som påminner om att sätta fötterna i potatismjöl. Stranden ligger i söderläge och är oftast helt vindstilla. Den västra delen är den lugnaste delen och stranden är väldigt långgrund. Koh Lipe har även två till stränder som kvalar in på denna lista Sunrise Beach och SUnset Beach.

Till Koh Lipe tar du dig lättast med båt från Koh Lanta eller Langkawi.

koh lipe
Koh Lipe - en utav Thailands finaste öar.

3. Coconut Beach, Khao Lak

I norra Khao Lak hittar du semesterparadisets vackraste strand. Vit sand, palmer som hänger ned över stranden och ett klarblått vatten. Stranden är fortfarande relativt lugn och här kan du koppla av på riktigt.

Till Khao Lak tar du dig enkelt genom att flyga direkt till Phuket och så vidare med bil eller buss i en timme.

coconut beach khao lak
Coconut Beach i Khao Lak är komplett med palmer och gungor.

4. Freedom Beach, Phuket

Freedom Beach är en utav Phukets absolut vackraste stränder. Stranden kan endast nås via longtailbåt och ligger precis söder om Patong. Kritvit sand, kristallklart vatten och inramat av gröna berg. På den södra sidan av stranden hittar du dessutom riktigt bra snorkling.

Flyg direkt till Phuket för att uppleva denna drömstrand.

Freedom beach Phuket
Freedom Beach, ett paradis du når med båt.

5. Kantiang Beach, Koh Lanta

På södra Koh Lanta hittar du Kantiang Beach. Inbäddad i djungel och grönska ligger denna halvmåneformade strand med finkorning strand och klart vatten. Här råder lugnet, du komer garanterat få vara för dig själv och det finns ett fåtal restauranger och barer längs med stranden.

Längs med denna strand ligger öns enda femstjärniga hotellet Pimalai Resort & Spa.

Till Koh Lanta tar du dig enklast genom att flyga direkt till Krabi och sedan åka buss eller bil i 1,5 timme.

Kantiang Beach. koh lanta
På södra Koh Lanta ligger ljuvliga Kantiang Beach.

6. Tup Kaek Beach, Klong Muang

Tup Kaek Beach ligger norr om Klong Muang ovanför Ao Nang. Här ligger några resorts på rad precis intill strandkanten till denna paradisstrand. Vattnet är smaragdgrönt, sanden perfekt för att bygga sandlsott och i horisonten skymtar du klipporna i Thailands skärgård. Solnedgången här är fullkomligt magisk!

Mitt på denna paradisstrand ligger hotellet Tup Kaek Sunset Resort.

För att komma till Tup Kaek flyger du till Krabi och åker sedan buss eller bil i en timme.

Tup Kaek Beach
Tup Kaek Beach är en nästan tom paradisstrand.

7. Phra Nang Beach, Krabi

Phra Nang Beach är en otroligt vacker strand på sydvästra delen av halvön Railay beach. Denna strand når du med longtailbåt från Ao Nang. En kritvit strand inramad av kalkstensklippor och gröna berg - det blir inte mer paradis än så! I södra delen av stranden hittar du den kända grottan Princess Cave där det sägs att en havsprinsessa bor.

Till Phra Nang Beach tar du dig enklast genom att flyga till Krabi, åka vidare till Ao Nang och sedan longtailbåt.

Phra Nang Beach
Phra Nang Beach ligger i södra delen av Railay Beach.

8. White Sand Beach, Koh Chang

Koh Changs längsta strand White Sand Beach är hela 2,5 km lång. Den är belägen på västkusten, har pudervit sand, palmer och sluttar ned i ett blått hav. Den södra delen är absolut finast och det är också här de flesta hotell ligger. Utanför KOh Chang hittar du paradisöarna Koh Wai, Koh Mak och Koh Kood där paradisstränderna ligger på rad.

KC Grande Resort bor du granne med White Sand Beach.

koh chang beach
Södra delen av White Sand Beach på Koh Chang är en oas.

9. Karon Beach, Phuket

Mitt på Phukets västra kust ligger Karon Beach. Stranden är bred, lång och fylld av vit korallsand. Här finns massage, matbodar, longtailbåtar och känns aldrig trång på grund av att den är så stor.

Till Karon Beach tar du dig genom att flyga till Phuket och sedan åka bil eller buss i en timme.

karon beach
Karon Beach är härligt bred med vit korallsand.

10. Ao Prao Beach, Koh Samet

Koh Samet har en enda strand på västra sidan och det är också den som är öns vackraste. Ao Prao Beach har turkost vatten, kritvit sand och öns vackraste solnedgångar. Här hittar du lugn och ro och kan ha semester på rikitgt.

Ao Prao Resort ligger på Ao Prao Beach med inramning av paradisstrand och djungellandskap.

Till Koh Samet tar du enklast genom att flyga till Bangkok och sedan åka buss eller bil och färja. Hela resan från Bangkok tar ca tre timmar.

Ao Prao
På Ao Prao på Koh Samet hittar du lugnet.

Liknande inlägg

Vuxenhotell i Thailand - 12 tips

Stränder, städer och fantastiska smakupplevelser har lockat vuxna och par till Thailand under decennier. Landet är känt som ett prisvärt resmål med exotisk miljö, särskilt populär för romantiska semestrar, smekmånader och bröllop. Kolla bara in hotellet Let's Sea Hua på bilden ovan! Är du ute efter kvalitetstid med din närmsta, slippa bullriga barn, folkmassor eller bara skapa gemensamma minnen för livet ska du se hit – här är en guide till de bästa vuxenhotellen i Thailand!
Carl J Carl J 2019-06-12

Världens minsta flygplatser

Glöm VIP-lounger, vindlande korridorer till olika byggnader och dussintals restauranger samt pop-up butiker... på världens minsta flygplatser får du istället nöjet att landa på ön som har Nederländernas enda vulkan eller besöka en restaurang som fått nya heltäckningsmattor så sent som 2008.
Hanna P Hanna P 2019-06-11

Afrodites klippa på Cypern – Petra tou Romiou

Håll med om att det är en vacker syn. Turister vallfärdar till de toppiga klipporna som sticker upp ur havet utanför en liten bukt med klapperstensstrand. Förklaringen är inte bara platsens skönhet. Får vi tro myten var det här kärleksgudinnan Afrodite föddes ur havet och seglade in till stranden på ett snäckskal.
Astrid S Astrid S 2019-06-04

Bästa familjehotellen på Cypern

Familjevänliga Cypern är en av Medelhavets mest solsäkra platser. Ön har alla grundingredienser för den perfekta barnresan, med smaker som tillfredsställer även de minsta och mest kräsna gästerna. Vad sägs om stränder, slott och sevärdheter från antiken? Släng med parker, vattenaktiviteter, muséer, båtturer och glass i stora lass. Det räcker för att skämma bort vems om helst. Här kan du kika in de mest familjevänliga hotellen på Cypern!
Carl J Carl J 2019-05-08