2018-09-17

Ett besök i nationalparken Khao Sok

Khao Sok är en utav de mest besökta nationalparkerna i södra Thailand och det är inte svårt att förstå varför. Det är en naturupplevelse utöver det vanliga med klippformationer, regnskog, vattenfall, små trähus på pålar och en sjö som är smaragdgrön tack vare kalksten.

Khao Sok ligger två timmar från Khao Lak och blev en nationalpark 1980. Hit tar du dig för en dagsutflykt eller så kan du sova över i några nätter för att utforska området mer ingående. Sjön som har namnet Cheow Larn Lake byggdes för att garantera elförsörjning till södra Thailand och är idag ett utav Thailands mest populära utflyktmål.

Det enklaste sättet att besöka Khao Sok är att du bokar in en utflykt direkt med TUI innan din resa eller när du anländer på hotellet. Oftast är detta en dagstur där du åker på tidigt på morgonen och kommer tillbaka på kvällen. Du blir hämtad med minibuss på hotellet och åker sedan genom ett fantastiskt landskap. När du kommer fram till Khao Sok möter du upp din guide för dagen och så beger ni er ut i longtailbåt på sjön. Susa förbi regnskogklädda klippor som sträcker sig rakt upp mot den blå himlen, stanna och bada i sjön som har en otroligt turkosgrön färg och alltid håller 27-28 grader.

longtail khao sok
Longtailbåt ut på den vackra sjön.
foto khao sok TUI
Det är svårt att sluta fota i denna underbara miljö.