Ett besök i nationalparken Khao Sok

2018-09-17
Towe A
Khao Sok är en utav de mest besökta nationalparkerna i södra Thailand och det är inte svårt att förstå varför. Det är en naturupplevelse utöver det vanliga med klippformationer, regnskog, vattenfall, små trähus på pålar och en sjö som är smaragdgrön tack vare kalksten.

Khao Sok ligger två timmar från Khao Lak och blev en nationalpark 1980. Hit tar du dig för en dagsutflykt eller så kan du sova över i några nätter för att utforska området mer ingående. Sjön som har namnet Cheow Larn Lake byggdes för att garantera elförsörjning till södra Thailand och är idag ett utav Thailands mest populära utflyktmål.

Det enklaste sättet att besöka Khao Sok är att du bokar in en utflykt direkt med TUI innan din resa eller när du anländer på hotellet. Oftast är detta en dagstur där du åker på tidigt på morgonen och kommer tillbaka på kvällen. Du blir hämtad med minibuss på hotellet och åker sedan genom ett fantastiskt landskap. När du kommer fram till Khao Sok möter du upp din guide för dagen och så beger ni er ut i longtailbåt på sjön. Susa förbi regnskogklädda klippor som sträcker sig rakt upp mot den blå himlen, stanna och bada i sjön som har en otroligt turkosgrön färg och alltid håller 27-28 grader.

longtail khao sok
Longtailbåt ut på den vackra sjön.
foto khao sok TUI
Det är svårt att sluta fota i denna underbara miljö.
båt khao sok thailand
Naturen i Khao Sok är spektakulär.

Efter en härlig båtfärd kan du gå en guidad vandring genom regnskogen, se världens största blomma, besöka nationalparkens grottor och håll utkik efter apor. Lunch äter ni vid en av de flytande bambuhyddorna, vi åt en magiskt god fisk i en utav de vackraste omgivningarna jag sett. Stanna och bada i det härliga vattnet, mata fiskar med majs eller gå en promenad längs med bryggorna.

Khao Sok TUI
Det går också att övernatta nationalparken.
fisk thailand TUI
Ljuvlig lunchstopp.
Att stanna och bada är ett måste när du besöker Khao Sok.
fisk thailand vatten
Fisk finns det gott om kring restaurangen.
khao sok khao lak
Inte mycket slår att glida fram i en longtailbåt bland klippsten och regnskog.

Det går också att övernatta i de små bambyhyddorna om man vill för att se mer av Khao Sok. Att börja dagen med soluppgång över sjön i en kajak är en oförglömlig upplevelse kan jag lova. Vill du upptäcka mer av Thailand - här finns tips.
Se alla våra resor till Thailand

Liknande inlägg

Kort flygtid – sommarresor under tre timmar

Platsen i dina semesterdrömmar måste inte ligga på andra sidan jorden. Här guidar vi dig till fina resmål dit du flyger på tre timmar eller mindre. Både palmkantade stränder och pulserande storstäder. Underbart kan vara kort ibland.
Astrid S Astrid S 2019-04-22

Game of Thrones-guide i Dubrovnik

Idag har den sista säsongen av Game of Thrones premiär. Hur många gånger under seriens gång har vi inte hört huset Starks valspråk "Winter is coming" till att nu vara mitt uppe i den kalla vintern. Får du inte nog av intriger, hämnd och drakar? I så fall är Dubrovnik ett perfekt resmål för dig. Vi har satt ihop en Game of thrones-guide i Dubrovnik! Kanske blir tomheten efter serien lite lättare att hantera då.
Hanna P Hanna P 2019-04-15

Packlista för vandring

En packlista för vandring ser olika ut beroende på om du ska vandra i Alperna, i svenska skogar eller längs med kusten i Cinque Terre och om du reser med eller utan barn. Hur länge du ska vandra påverkar givetvis också – är det en dagstur, ett par dagar eller en hel vecka? Här har du ett par tips på vad du ska packa för att få en skön vandringssemester.
Hanna P Hanna P 2019-01-28

Turkiet är tillbaka - upp 1000% mot förra året

Turkiet är på uppgång igen. TUI Norden sålde 1000% fler resor under förra veckan i jämförelse med samma vecka 2016 - nu börjar resenärerna återvända till Turkiet.
Towe A Towe A 2017-10-13