2018-09-17

Ett besök i nationalparken Khao Sok

Khao Sok är en utav de mest besökta nationalparkerna i södra Thailand och det är inte svårt att förstå varför. Det är en naturupplevelse utöver det vanliga med klippformationer, regnskog, vattenfall, små trähus på pålar och en sjö som är smaragdgrön tack vare kalksten.

Khao Sok ligger två timmar från Khao Lak och blev en nationalpark 1980. Hit tar du dig för en dagsutflykt eller så kan du sova över i några nätter för att utforska området mer ingående. Sjön som har namnet Cheow Larn Lake byggdes för att garantera elförsörjning till södra Thailand och är idag ett utav Thailands mest populära utflyktmål.

Det enklaste sättet att besöka Khao Sok är att du bokar in en utflykt direkt med TUI innan din resa eller när du anländer på hotellet. Oftast är detta en dagstur där du åker på tidigt på morgonen och kommer tillbaka på kvällen. Du blir hämtad med minibuss på hotellet och åker sedan genom ett fantastiskt landskap. När du kommer fram till Khao Sok möter du upp din guide för dagen och så beger ni er ut i longtailbåt på sjön. Susa förbi regnskogklädda klippor som sträcker sig rakt upp mot den blå himlen, stanna och bada i sjön som har en otroligt turkosgrön färg och alltid håller 27-28 grader.

longtail khao sok
Longtailbåt ut på den vackra sjön.
foto khao sok TUI
Det är svårt att sluta fota i denna underbara miljö.
båt khao sok thailand
Naturen i Khao Sok är spektakulär.

Efter en härlig båtfärd kan du gå en guidad vandring genom regnskogen, se världens största blomma, besöka nationalparkens grottor och håll utkik efter apor. Lunch äter ni vid en av de flytande bambuhyddorna, vi åt en magiskt god fisk i en utav de vackraste omgivningarna jag sett. Stanna och bada i det härliga vattnet, mata fiskar med majs eller gå en promenad längs med bryggorna.

Khao Sok TUI
Det går också att övernatta nationalparken.
fisk thailand TUI
Ljuvlig lunchstopp.
Att stanna och bada är ett måste när du besöker Khao Sok.
fisk thailand vatten
Fisk finns det gott om kring restaurangen.
khao sok khao lak
Inte mycket slår att glida fram i en longtailbåt bland klippsten och regnskog.

Det går också att övernatta i de små bambyhyddorna om man vill för att se mer av Khao Sok. Att börja dagen med soluppgång över sjön i en kajak är en oförglömlig upplevelse kan jag lova. Vill du upptäcka mer av Thailand - här finns tips.
Se alla våra resor till Thailand

Liknande inlägg

Hotellfavoriter i och omkring Dubai

Letar du efter ett hotell i Dubai ska du läsa mer här. Där finns allt du kan önska dig – fina stränder, imponerande hotell och shopping i högsta divisionen. Men bland alla de eleganta hotellen kan det vara svårt att hitta just det som passar dig. Så här hittar du en lista med fem favoriter som passar både familjer och vuxna som reser utan barn.
Astrid S Astrid S 2019-12-20

Utvalda utflykter med TUI Collection

TUI Collection-utflykter är unika, genuina och ansvarsfulla utflykter som visar dig resmålets finaste sevärdheter på nya sätt.
Towe A Towe A 2019-09-02

Vad är medelhavsklimat?

Drömmer du ibland om att flytta till ett varmare klimat när vindarna blir svalare och mörkret sakta men säkert börjar smyga sig på här hemma? Många av oss svenskar gillar nog att åka till den del av världen där det är ett skönt och behagligt medelhavsklimat och värmen håller i sig långt in på hösten. Men vad är det då som kännertecknar ett medelhavsklimat?
Ulrica T Ulrica T 2019-08-28

Bästa utflykterna på Phuket – från kultur till äventyr

Fyll dina sinnen (och ditt Instagramkonto) med nya intryck bortom hotellpoolen. Thailands största ö Phuket är otroligt rik på upplevelser. Här tipsar vi om allt från snorkling till djungelvandring, buddhistiska tempel, matlagningskurs, flowriding och att bada med elefanter.
Astrid S Astrid S 2019-06-18