2019-08-23

Lanzarote med barn

Kanarieön Lanzarote har härliga stränder, barnvänliga hotell och härliga aktiviteter för hela familjen. Här är vad du inte får missa när du reser till Lanzarote med barn.

I samarbete med Lanzarotes turistbyrå
lanzarotelogoblue

Barnvänliga stränder på Lanzarote

Playa Dorada

Playa Dorada är en gyllengul strand som tillsammans med Flamingo Beach ligger i Playa Blanca. Vattnet är lika klart som i en pool, turkost och oftast väldigt lugnt utan större vågor.

Playa Grande

Playa Grande ligger i vid Puerto del Carmen som kanske är Lanzarotes mest mångsidiga semesterort. Stranden sjuder av liv och aktivitet och passar barnfamiljer bra eftersom vattnet är lugnt och stilla. Här finns allt su behöver som omklädningsrum, toaletter, duschar, solstolar, parasoll och vattensporter. Stranden kantas av palmer.

Playa Papagayo

På södra Lanzarote ligger naturreservatet Los Ajaches. Här hittar du ett pärlband av hela sex vackra sandstränder som kallas för Papagayostränderna. Vackrast av dem alla är Playa Papagayo som också ligger i en lugn vik, perfekt för barnfamiljer.

playa blanca lanzarote
Playa Blanca bjuder på kristallklart vatten.

Aktiviteter för barn på Lanzarote

Timanfaya National Park

Timanfaya Nationalpark består av vulkaner och orörda lavafält som skiftar i alla färger från rött till svart. Känn värmen från den sovande vulkanen under dina fötter och ta en ridtur på dromedar.

lanzarotetimanfaya

Mirador del Río

Utsiktsplats 400 meter ovanför havet. Utsikten är fantastiskt och det känns som du nästan kan ta på molnen.

Piratmuseum

I slottet Santa Barbara, som byggdes för att skydda ön mot just fienden och pirater, kan barnen lära sig mer om Lanzarotes historia och leka piratlekar.

Green Caves

Det lokala namnet på denna grotta är Cueva de los Verdes och ligger på norra sidan av ön. Att stiga ned i denna vulkaniska grotta är som att komma till en annan värld. Här hittar du världens största lavatunnel och längst ned i grottan finns en konserthall.

Kaktusträdgård

På norra Lanzarote, i Guatiza, ligger en kaktusträdgård med över 1400 olika kaktusarter från hela världen. Här finns också en damm och ett café.

lanzarotekaktus

Rancho Texas Lanzarote Park

På södra Lanzarote ligger Rancho Texas Lanzarote Park som är Kanarieöarnas enda djurpark som också har swimminpooler. Titta på djur, shower, simma med sjölejon och svalka dig i pool och vattenrutschkanor.

Submarine Safaris

Gå ombord på en högteknologisk ubåt och åk 30 meter ned i Atlanten får att beskåda livet under vatten. Du får också se ett skeppsvrak på botten och kan upplevaa Puerto Calero Marina efter turen.

lanzarotesubmarine

Lanzarote Karting

Besök Lanzarote Karting in San Bartolomé på Lanzarote. Tävla med familjen vem som är snabbast, rekommenderas från 5 år.

Liknande inlägg

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

Hållbar turism på Kap Verde

De senaste decennierna har besökarna till Kap Verde blivit fler, och det är inte särskilt svårt att förstå varför. Lika långa stränder som somrar och behagligt klimat året om. En ökad mängd gäster har medfört mer avfall, något som vi vill stävja genom TUI Clean & Green-projektet på Kap Verde, ett TUI Care Foundation-initiativ med fokus på avfall, energi och vatten.
Carl J Carl J 2019-09-17

Kanarieöarna för två – stor tipsguide

På Kanarieöarna finns alla ingredienser för en lyckad semester på tu man hand. Det gäller vare sig du reser med din partner, syrra eller tennistränare. Och vare sig ni är ute efter smålyxig avkoppling, nya intryck, kulinariska höjdare eller äventyrssport. Här är tipsguiden som hjälper dig att hamna rätt.
Astrid S Astrid S 2019-09-14

48 timmar i New York

Inte ens en vecka är nog för att du ska hinna tröttna på New York men här får du tips på hur du kan maxa två dagar med många New York-upplevelser – från shopping och stans bästa kronärtskocksdipp till lönnkrog i China Town.
Hanna P Hanna P 2019-09-12