11 saker att göra med barnen på Gran Canaria

Om du så reser med barn, minstingar, ungar, tweenies, ungdomar eller en mix av allt finns det något för hela familjen att göra på Gran Canaria. Förutom sköna stränder finns fartfyllda vattenparker, interaktiva museer, omväxlande natur och spännande djur att titta på. Här listar vi 11 tips på vad familjen kan göra och se på Gran Canaria.

Barnvänligt i Las Palmas

Las Palmas är en barnvänlig och trevlig stad. Här är det enkelt att kombinera en dag på stan och skönt strandliv. Sandstranden Las Canteras är skyddad av en vågbrytare. Nära stranden ligger Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología – ett måste att besöka för små såväl som stora tekniknördar. På museet finns inga förbud utan besökarna uppmuntras att interagera med utställningarna. Barnen kan experimentera, provsitta i cockpiten på ett stridsflygplan och åka Robocoaster – en stor robotarm som kan slänga dig hit och dit. Museets läge är nära Las Palmas historiska stadsdel – Santa Catalina.

Museet har öppet tisdag-söndag.

Angry Birds i Puerto Rico

Oavsett om barnen är Angry Birds-fans finns det mycket att göra i Angry Birds Activity Park. Här finns allt från lådbilar, minigolf och ramper för sparkcyklar till ziplines och en interaktiv fotbollsvägg. Behöver ni ta en paus finns det gott om skuggade områden i parken.

Redan hemifrån kan du boka en utflykt där inträdesbiljetter ingår.

Kanariska krokodiler nära Bahia Feliz

En halvtimme med bil från Bahia Feliz ligger Cocodrilo Park. Där finns 300 olika arter av krokodiler att titta på. Det är faktiskt Europas största krokodilpark. Förutom krokodiler finns det massor av andra reptiler att se i parken.

Vattenpark i Maspalomas

Det finns gott om möjligheter att svalka sig på Aqualand i Maspalomas. Det är en stor vattenpark med vågmaskin och 30 olika vattenrutschkanor och åkattraktioner som ger rejäla adrenalinkickar. De yngsta i familjen har ett eget område med små rutschkanor och roliga vattenfall – perfekt för plask och lek.

Provdyk vid Las Canteras

Om de äldre blötdjuren i familjen är sugna på en annan utmaning än bara vattenrutschkanor kan Gran Canaria vara perfekt för ett premiärdyk. Det finns flera stränder och dykställen med grunt vatten samt gott om dykcenter där du kan boka provdyk. Las Canteras-stranden är perfekt för nybörjare och vill inte hela familjen dyka är stranden också perfekt för snorkling.

Besök förhistorisk by - Mundo Aborigen

Ett besök i byn Mundo Aborigen är en resa tillbaka i tiden. Här har man återskapat en förhistorisk kanarisk by där du kan se hur urinvånarna levde på ön innan spanjorerna hittade hit. När du promenerar runt i byn kommer du passera scener med över 100 olika statyer i naturlig storlek som ger dig inblick i hur vardagslivet kan ha sett ut i byn för ett par tusen år sedan. Dessutom är byn belägen med utsikt mot Barranco de Fataga – Gran Canarias djupaste ravin.

Lästips: Barna Hedenhös åker bananbåt till Kanarieöarna av Bertil Almqvist (kanske får ni syn på Knota, Ben, Flisa och Sten i Mundo Aborigen.

Spana efter delfiner utanför Puerto de Mogán

Från Puerto de Mogán går flera båtturer varje dag där du har goda chanser att få se både delfiner och valar. Om ni är mer nyfikna på livet under ytan finns det dessutom ubåtar och båtar med glasbotten. Dessutom är Puerto de Mogán en mysig stad med små kanaler som går genom staden ner mot hamnen och stranden. Här kan ni strosa på kullerstensgator som kantas av småbutiker.

Kameler & sanddyner i Maspalomas

Här kan du och familjen känna er som ökennomader för en dag. Ni kan rida på kameler över de storslagna sanddynerna i Maspalomas. Hela området är ett naturreservat och är värt ett besök även om kamelerna inte lockar. Det är trevligt nog att bara promenera här och barnen kommer tycka om att hoppa runt i den mjuka sanden.

Gran Karting Club Gran Canaria utanför San Agustin

Utanför San Agustin hittar du Gran Canarias bästa gokart-bana. Här får ni chansen att se vem som är familjens mest våghalsige förare. Det finns en mindre bana där hela familjen kan tävla mot varandra. På den större banan får alla över 16 köra så kallade mega-karts.

Mini-tåg i Playa del Inglés

I Playa del Inglés finns både minigolf och ett mini-tåg. Det lilla tåget tar dig på en sightseeingtur med flera stopp – ett trevligt, roligt och skönt sätt att se sig omkring när det är varmt.

Gran Canaria är en precis lagom stor ö att ta till sig under en semestervecka. Allra störst frihet och flest valmöjligheter får du genom att hyra bil. Här kan du se förslag på rutter och få inspiration till semestern om du bokar hyrbil.